af Nils Harbo

Den amerikanske sessionbassist Aden Bubeck er glad for Ampegs nye BA-115 Bass Combo, der er føjet til den dygtige bassist ”faglige værktøjskasse” og bruges til både opretstående og "liggende" jobs.

Aden Bubeck og hans Ampeg er efterspurgte både i studiet og on the road

Bubeck bevæger sig ubesværet over flere genrer og har en unik stil, der omfatter både opretstående og elektriske bas. Han har spillet med bl.a. John Fogerty, Kelly Clarkson, The Four Tops og for tiden turnerer han med countrystjernen Miranda Lambert.

Bubeck spiller ubesværet rock, pop, jazz, og blues, både live og i studiet og når han ikke er på tour, spiller han i den lokale kirke.

Hans turrig består af en Ampeg SVT-VR amp head med et SVT-810 AV kabinet, men han er glad for den nye mere kompakte Hans turrig består normalt af en Ampeg SVT-VR amp head med et SVT-810 AV kabinet, men han er glad for den nye mere kompakte BA-serie.

"Jeg elsker det faktum, at du kan få at SVT-lyd, uden at det er højt," siger han. "BA-serien er ideel til klubber og mindre spillesteder. Jeg indstiller lyden rimelig neutralt og kan alligevel få SVT-lyd, uden at overdøve de andre musikere. Funktionen Bass Scrambler hjælper også med lettere overdrive, hvis du vil have lidt mere ”grit” i lyden og stadig have den på et lav volumen”.

To tweet or not to tweet

BA-115 parrer en 15-tommer basenhed med en 1-tomme diskant i et kompakt, turklart kabinet. Bubeck værdsætter, at han kan slukke for tweeteren, hvis han ønsker det. "Til moderne lyd beholder jeg tweeteren på, men når jeg går til en lidt ældre stil, med mere ”thuddier” lyd, slukker jeg tweeteren og bruger flad EQ," siger han.
"15-tommeren giver mig den lyd, jeg leder efter, med et behageligt antal overtoner. Det er virkelig velegnet til en opretstående base og jeg får mindre fingerstøj, også. Det virkelig lyder fantastisk."

Bubeck finder det også smart, at BA-115 kan vinkles i en 60-graders position på gulvet. "Jeg kan virkelig godt lide den skråtstillede position. Jeg har en tendens til mest at bruge kabinettet i almindelig opretstående position, men jeg har brugt det skråtstillet et par gange, og det er bare fantastisk. Det skal jeg til at bruge noget mere!"

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.