af Nils Harbo

Alle fortjener et ordentligt håndbygget instrument, mener guitarbygger Ole Kehlet, der fyldte 60 år d. 8. maj. Kehlet ser det som sin opgave at opfylde guitaristers drømme og bygger guitarer med lige så stor passion som musikere spiller på deres instrument.

Guitarbygger Ole Kehlet er ofte gæst på musikmesserne. Her ses han på Vintage Guitar Show 2011 med en udsøgt Great 6 Kehlet guitar. (Foto: Victor Mark Kruse)

Den danske guitarbygger Ole Kehlet er netop fyldt 60 år.
Kehlet er en af Danmarks mest respekterede guitarbyggere, kendt for sit høje kvalitetsniveau og dejlige guitarer, der bygges med både passion og vision.
Ole Kehlet driver forretningen Woodsound i Blågårdsgade på Nørrebro i København, der har et fleksibelt guitarværksted. Her udføres mange typer reparationer, herunder forsikringssager for DMFs medlemmer, der har haft uheld med instrumenterne.

Håndbygget mahogni

Men Kehlet har også sit personlige guitarværksted i Tølløse, hvor han bygger akustiske guitarer, hvis ry er nået verden rundt. Gennem årene har Kehlet efterhånden fået fremstillet mange guitarer og hans håndbyggede modeller bruges bl.a. af danske kunstnere som Finn Olafsson, Jens Lysdal, Atle Thorberg og Lars Trier.

Sammen med Finn Olfasson var Kehlet også at finde på Vintage Show 2011 og Musikmesse Frankfurt 2012, hvor de viste en samling af de flotteste Kehlet guitarer frem, herunder den fornemme ”Great 6” akustiske guitar, der hovedsagelig er fremstillet af eksotisk Salomon Padouk. En træsort, der stammer fra Salomon-øerne i Stillehavet, som mixer kvaliteterne fra mahogni og palisander.

Prisen  ca. 10.000 euro for topmodellen. 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.