af Nils Harbo

Evox-serien fra RCF har fået nyt medlem i familien

Evox 12 er nyeste skud på stammen af mobilt array PA fra RCF. Her ses 2 stks af slagsen

Den nyeste Evox 12 fra RCF er et aktivt 2 vejs arraysytem til entertaineren, solomusikeren eller det mindre band, der ønsker et kraftfuldt PA, der er nemt at transportere.

Evox 12 spiller med 1400 Watt (130dB SPL) og er udstyret med en 15" sub og otte 4" fullrange array-højtalere.
Vægten er 36,4 kg og prisen omkring 15.000 kr.

Italiensk luksus

Evox 12 er det nyeste og største system fra RCF i Evox-serien, der også omfatter Evox 5 (800 watt) og Evox 8 (1.400 watt). Evox har ekstrem god gengivelse i bas og mellemtone og array-systemet med de 8 højtalere, fullrange transducere med neodymiummagneter, giver fantastisk god spredning.

Evox 12 har indbygget DSP, XLR/jack-indgange, soft limiter og leveres inklusiv strømkabel, Speakon-kabel og afstandsrør.
De indbyggede hjul og sammenklappelige håndtag gør det nemt at stille anlægget op og pakke ned igen.

Kommentarer fra læserne

Flemming Både Jensen, 02-12-2015 20:23
Jeg er den lykkelige ejer af Evox 12 (og Evox 8 og Evox 5) og det er et fedt system! Lyden er rigtig klar og "stor". Det giver en stor følelse af overskud, især sangen står fantastisk klar og ren, så hvis vokal er vigtig er det et genialt system, og det sender et meget rent lydbillede meget langt ud i rummet.
Men RCF overdriver nu lidt. Det yder godt nok 1.400 watt i peaks, men som alm. sinus-watt er effekten kun 500+200. Frekvensgangen er ret ren, men de har et meget underligt boost i området fra 70-85 HZ, hvor de spiller hele 6-7 db kraftigere, og det giver et dumt booom, og vær sikker på at du enten kan leve med det, eller har muligheden for at fjerne det via en effektiv EQ.
Men ud over det får man virkelig meget for pengene.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.