af Nils Harbo

Tyske Native Instruments hører til blandt verdens førende producenter af softsynther. Nu kommer der et produkt til guitaristerne.

Guitar Rig er et komplet guitarrack i form af en hardware/software løsning med en fodpedal med volumen og 4 fodkontakter til gulvet og 3 forskellige røremuleringer og 20 effekter til computeren.

Både effekter og amps er baseret på modeller fra det virkelige liv, præsenteret i et overskueligt, virtuelt "Rack".

Her kan man også vælge højttalerkabinet samt bestemme sig for mikrofontype og -placering.

Der er mange lyde at vælge imellem og at dømme efter den demo, jeg har hørt, lyder Guitar Rig lovende.

Guitar Rig kommer på markedet til juni og det lader til at Native Instruments med Guitar Rig nu også er leverandør i god saftig guitarlyd.

Guitar Rig er et komplet guitaranlæg

Foto: Native Instruments

Guitar Rig styres af software og er i stand til at producere vellydende klassiske rørlyde fra kendte forstærkermærker som f.eks. Mesa/Boogie, Fender og Marshall.

Elektrik Piano er allerede kommet på markedet

Foto: Native Instruments

Hammond og ElPiano

På forårets frankfurt Musikmesse præsenterede Native Instruments flere nyheder, herunder også B4D - en controller til styring af alle parametre - incl. Drawbars - i firmaets B3-emulator, der kan lave den tykke Hammond B3-lyd.

En anden nyhed er Elektrik Piano.

Det lidt Kraftwerk-agtige navn (man er vel tysker) gemmer på en fin samling af el-klaverer: Rhodes Mk 1 & Mk 2, Clavinet & Wurlitzer. Med flot brugerflade, 3 versioner (S, M & L) af de fleste lyde samt 8 presets at vælge mellem fra frontpanelet. Som ved andre Native instrumenter kan man selv bestemme polyfonien og derved spare CPU power, men har man nok af det, er der også nok af stemmer: op til 256.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.