af Nils Harbo

Thorkild Larsen fra 2R Danish AV Research har udviklet mikrofoner siden midten af 90’erne. Nu præsenterer han en hel ny mikrofonteknologi med særlig henblik på forstærkning af akustiske strengeinstrumenter i koncertsammenhæng

Niels Lan Doky er en af de pianister, der har deltaget i udviklet af de nye mikrofoner.

De nye mikrofoner er udviklet i tæt samarbejde med pianister som Niels Lan Doky, Esben Just, Peter Rosendahl og Jens Hasselstrøm, hvor sidstnævnte via sin forretning JH Piano i Vejle også står for distribution og salg.

Thorkild Larsen har udviklet nogle nye tankegange i ved konstruktionen af mikrofonerne, der bl.a. kan bruges til violin, celle og kontrabas. Modellen P-6000 egner sig specielt til flygel.

Den særlige mikrofon placeres på instrumentets klangbund under strengesættet og vha. den medfølgende filter-enhed kan man bl.a. finjustere karakteristikken af de dybeste toner, som ofte volder problemer i live-sammenhænge.
Der er tale om meget professionelle mikrofoner og priserne ligger omkring 50.000 kr. for flygelmodellen (inkl. adapter og filter), mens klavervarianterne har en pris, der ligner det halve.

 (Foto: Finn Nesgaard)

www.remic.dk

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.