af Nils Harbo

Den californiske IT-gigant har annonceret at OS X Yosemite og iOS 8 er på vej. De nye styresystemer til Mac og mobile enheder fra Apple gør det lettere for de forskellige enheder at arbejde sammen

Apples nye styresystem Yosemite er på vej, hvor bl.a. den nye Safari skulle være 6 gange hurtigere end Firefox.

Apple har som sædvanlig travlt med at blive verdens rigeste firma. Derfor fortsætter investeringerne og opkøb af innovative IT-virksomheder. Apple har annonceret globalt samarbejde med IBM og i maj købte Apple den anmelderroste abonnementstjeneste Beats Music, der giver adgang til musik online via streaming, og Beats Electronics, der fremstiller de populære hovedtelefoner Beats by Dr. Dre (og højttalere samt avanceret audiosoftware).

Musikere i Apples ledelse

Som led i overtagelsen slutter de to grundlæggere Jimmy Iovine og Dr. Dre sig til Apples medarbejderstab. Apple køber de to virksomheder til en samlet pris på 3 milliarder dollars med en købspris på ca. 2,6 milliarder samt ca. 400 millioner dollars, der udbetales over tid.

Hvad det vil betyde for Apples bestyrelse, at man nu har en hip hop producer og en spektakulære musikbranche-entreprenør med i ledelsen kan man kun gisne om. Men Dr. Dre og Jimmy Iovine er et farverigt par, der hver for sig og sammen har arbejdet med Snoop Doggy Dogg, Eminem, Bruce Springsteen og John Lennon.

Apple og IBM

 

Apple har også indgået et globalt partnership med IBM for at erobre kontor-segmentet med forretnings-apps til iPad og en ny type af mere end 100 branchespecifikke virksomhedsløsninger, apps o.l. som udvikles helt fra bunden specifikt til iPhone og iPad.

Der vil også komme unikke cloud-tjenester fra IBM, som er optimeret til iOS, inklusive administration af enheder, sikkerhed, analyse og mobil integration.

Nye styresystemer

 

Til efteråret kommer de nye styresystemer OS X Yosemite og iOS 8, samtidig med at iPhone 6 er på trapperne.
Yosemite og iOS 8 giver bl.a. Mac og iOS-enheder forbedrede muligheder for at arbejde sammen med de nye kontinuitetsfunktioner Handoff og Instant Hotspot, der betyder at man kan påbegynde et arbejde på en enhed og fortsætte på en anden. Og man kan fremover sende og modtage SMS-beskeder fra sin Mac.

Safari får et nyt strømlinet design, så man har de vigtigste funktioner lige ved hånden. Den nye visning af Favoritter giver hurtig adgang til brugernes foretrukne websites, mens en ny, effektive fanevisning samler miniaturer af alle åbne websider i et enkelt vindue.

Safari vil understøtte de seneste webstandarder, herunder WebGL og SPDY, og med understøttelse af HTML5 Premium Video Extensions kan man se HD-videoer fra Netflix i op til to timer længere.

Safari drives af Nitro JavaScript-motoren og er ifølge Apple over seks gange hurtigere end Firefox og mere end fem gange hurtigere end Chrome ved brug af JavaScript på typiske websites.

Musikproducer - tag det roligt

 

Producerer du musik på Mac computer med ekstern software som Pro Tool, Cubase, Studio One eller Ableton Live vil det være en god ide at tage det roligt med opdateringen. De første versioner af nye styresystemer indeholder ofte mange børnesygdomme og det kniber for de eksterne leverandører at følge med, når Apple ændrer i motorens indre.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.