af Nils Harbo

Yamaha har købt Steinberg

Under NAMM messen blev det officielt: Yamaha har købt Steinberg af Pinnacle Systems Group for et beløb svarende til ca. 194 mill. kr.

Steinberg blev startet i 1984 i Hamburg af Karl Steinberg og hurtigt introducerede man Cubase. Sammen med Emagic’s Logic blev tyskerne hurtigt førende på musiksoftwaremarkedet, ihvertfald i Europa og med introduceringen af VST-systemet blev Steinbergs navn for alvor slået fast på musiksoftwarefronten. Men i januar 2003 blev Steinberg en del af Pinnacle Systems Group, mens Emagic blev købt af Apple i juli 2002.

Begge de to tyske pionerfirmaer er således på multinationale hænder nu. Mens Emagic er blevet helt opslugt af Apple, ventes der ikke de store ændringer ved Yamahas overtagelse af Steinberg. Efter sigende ejer Yamaha også en del af Korg! Og Steinberg fortsætter under sit selvstændige navn, ligesom den skandinaviske importør MI-7 fortsætter arbejdet med at distribuere Cubase, Nuendo m.v. i Danmark.

Steinberg har en del nyheder på bedding her i foråret, bl.a. Groove Agent 2, der er en videreudvikling af deres roste plug-in trommemaskine (til VST, Dxi, ReWire og AU). Prisen bliver 1.995 kr.

Steinberg Virtuel Bassist

Foto: Steinberg

”Virtual Bassist” er et nyt produkt i rækken af virtuelle instrumenter fra Steinberg, en bassplayer med et hav af lyde og stilarter til en pris af cirka 250 dollars (svarer til knap 1.500 kr., hvis ellers den lave dollarkurs holder sig).

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.