af Nils Harbo

Så er der godt nyt til musikskolen og undervisningssituationen: Roland har lanceret HS-5, en digital mixer til lydløs øvning, hvor op til fem musikere kan spille og jamme sammen med hovedtelefoner

Med HS-5 kan hver musiker kontrollere sin egen monitor og få den lyd i øret, man ønsker

Med lanceringen er Roland nu hoppet på vognen med "Det lydløse øvelokale".

HS-5 er en ny digitalmixer, der gør det muligt for op til fem musikere at øve og jamme med hovedtelefoner og hver musiker kan balancere sit personlige mix. Der er også indbyggede effekter til guitar, bas og vokal samt ampmodeling, så bas og guitar får den rå lyd og kant som guitarforstærkere har.

Se men ikke høre!

Den nye mixer ventes at blive en af de hotteste nyheder ved Copenhagen Guitar Show i København d. 4-5 oktober på Rolands "Silent Stage". Her kan musikere komme og jamme, se og endda afprøve mixeren, hvor musikerne og tilskuere kun kan høre noget, såfremt de tager hovedtelefoner på.

Mixerkonceptet med en central mixer og et antal tilsluttede hovedtelefoner er ikke nyt. Amerikanske JamHub har været foregangsmænd på området og noget kunne tyde på at Roland har skelet til JamHubs succes i udviklingen af HS-5.

Personlig monitormix og stereooptagelse

Op til fem musikere kan øve med hovedtelefoner og der er individuelle kontroller for hvert sit monitormix. For sangere er der vokaleffekter og indbygget rumklang  og hele sessionen kan optages i stereo på USB helt uden at bruge en PC.

Men man kan også tilslutte HS-5 til en PC via USB og optage hver kanal til individuelle tracks og man kan gemme indstillingerne for hver enkelt musiker.

I første omgang har Roland kun lanceret en model (hvor konkurrenten JamHub har flere forskellige modeller at vælge imellem) og prisen for HS-5 er 4.639 kr.

Rolands HS-5 er godt nyt for musikskolerne og underviseren, der nu kan lede en session med op til fem musikere i ro og mag med god lyd for alle - uden at skade ørerne.

Men bandet i øvelokalet kan naturligvis også få meget ud af mixeren, der jo også kan benyttes lydløst i dagligstuen eller på kollegieværelset.

Og afprøves på Rolands "Silent Stage" under Copenhagen Guitar Show

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.