af Nils Harbo

Med 200-serien introducerer Boss en ny generation af pedaler, der pakker avanceret lyd og alsidighed ned i nyt design og kompakt størrelse, der sparer plads guitaristens pedalboard

Forbedret lydkvalitet og indbygget hukommelse er nogle af nyhederne i 200-serien, der bl.a. omfatter den gule OD-200 Hybrid Overdrive og den blå Modulationspedal MD-200 (th.)

I første omgang kommer der fire pedaler. MD-200 Modulation, OD-200 Hybrid Overdrive, DD-200 Digital Delay og EQ-200 Graphic Equalizer.

Med nyt design, indbyggede hukommelsespladser og premium lydkvalitet med 32-bit AD/DA, 32-bit intern processering og 96 kHz samplingrate samt understøttelse af yderligere kontrol via eksterne kontakter, en expressionspedal eller MIDI er der tale om et stort løft i kvalitet.

Gul Hybrid Overdrive - både analog og digital

Især er Modulationspedalen MD-200 og Hybrid Overdrive pedalen OD-200 interessante.
OD-200 er den eneste af de nye pedaler, der ikke er i stereo. Dens kredsløb blander analoge og digitale komponenter og med 12 separate voices/modes, trebånds EQ og kraftige pre- og post boosts, der frembringer ultradetaljeret gain samt indbygget gate/noise reduction er pedalen ideel for liveguitaristen, der vil bruge lyd fra forskellige genrer eller årtier i samme sætliste.

Mange modulationsmuligheder

MD-200 Modulationspedalen henter lyde og funktioner fra flagskibet MD-500 og leverer en række verdensklasseeffekter i en lille, praktisk pedal, som fx Chorus, Tremolo, Flanger, Vibrato og Classic Vibe.
Her er også 12 forskellige modes, der giver alle tænkelige modulationslyde og mere til; med direkte adgang til rate, depth og level plus yderligere parametre, der er skræddersyet til hver effekttype.

Rate (hastighed) kan også tappes ind med en fodkontakt, mens man spiller, og underdelinger i beatet kan nemt sættes og overvåges via dedikerede panelkontroller.

Pedalerne ventes at komme i forretningerne om et par måneder og priserne lander lige under 2.000 kr.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.