af Nils Harbo

Ny lærebog er den perfekte julegave til musikeren med interesse for PA-anlæg, mikrofoner og højtalere - kort sagt livelyd

Den nye bog kan bestilles på www.monitor.dk

”Alt om livelyd” er titlen på en ny interessant bog for lydteknikere og musikere. Bogen fylder næsten 200 sider og i 14 kapitler endevender bogens forfatter Jens Walther alle aspekter omkring koncertlyd.

Jens Walther er en rutineret lydtekniker og skribent, der de sidste 30 år har arbejdet med livelyd, bl.a. på estimerede koncertsteder som Copenhagen Jazzhouse og Montmartre. Samtidig har han undervist på en lang række danske og skandinaviske uddannelsessteder, herunder Rytmisk Musik Konservatorium. Jens Walther driver desuden DubLab Studio og er skribent på bladene Monitor Pro og Monitor Business.

Bogen udkom i en svensk udgave ”Boken om Liveljud” allerede i efteråret 2011 og byggede på Walthers artikler i et svensk musikermagasin. Nu er bogen på det danske marked til en pris på knap 250 kr.

Grundliggende begreber og bestanddele

Jens Walther er en rutineret fagmand med en imponerende indsigt i det stof, han formidler og bogen afspejler dette. Han starter bogen med grundliggende lydbegreber og fortsætter med PA-anlæggets bestanddele og kommer derefter hele spektret rundt med mikrofoner, højttalere, mixerpulte, equalizer, compressorer, dynamik, effekter, monitors og kabler. Og endnu mere, et særligt kapitel handler fx om trådløst udstyr.

Bogen er meget praktisk og informativ anlagt, hvor kun slutkapitlet, der kommer ind på aspekterne omkring uddannelse, karriere og hverdag som lydtekniker, er lidt mindre informativt anlagt. Det er ikke des do mindre spændende læsning, da Jens Walther overalt kommer med gode råd og praktiske tips.

Samtidig er bogen gavmildt fyldt med særdeles illustrativ grafik og masser af fotos. Indholdet repræsenterer mange hundrede timers research og man imponeres af al grundigheden. En dybt professionel bog til særdeles rimelig pris, der kan fungere både som håndbog for lydteknikeren og som lærebog for den unge aspirant, der på egen hånd vil sætte sig ind i koncertlydens anatomi.

Bogen udkom i november 2013 på Mediehuset Monitors forlag og koster 199 kr (excl. moms og forsendelse

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.