af Nils Harbo

iConnect er et nyt USB/MIDI interface, der sætter musikeren i stand til for alvor at bruge sine apps, synther og plug-ins fra iPhone og iPad i studiet eller live

Med iConnect kan man tage sine apps med ud på livejobbet

I Canada findes et innovativt firma, der laver gode og praktiske løsninger til arbejdende musikere. Firmanavnet iConnectivity er svært at stave til, men det beskriver meget godt kernen i produkterne, idet firmaets hovedområde er fremstilling af hardware, der gør det muligt at forbinde mobile enheder med computer og MIDI-enheder.

iConnectivity har bl.a. lavet USB/MIDI-interfaces, men her til nytår har de netop lanceret iConnect MIDI 2+. Et nyt interface, der betyder at musikere kan anvende den nye iPad eller iPhone som Plug-in instrument eller controller på livejobs i perfekt symbiose med de ”gamle” instrumenter. iConnect MIDI 2+ koster kun 700 kr og kan også anvendes i studiet, hvor det kan forbindes med både Mac og Windows computer.

Fornuftig og billige løsning

Det betyder, at en musiker nu for alvor kan få liv og udbytte af de mange gode apps, synther, instrumenter og andre controller-apps der findes i Apples App Store. Eller som man måske allerede har investeret i, men som man indtil nu ikke har kunne integrere i sit instrument-setup. Med iConnect kan man altså sende MIDI fra en controller eller synth til både en computer og en ios-enhed på samme tid, eller sende MIDI-data fra flere computere til hinanden.

iConnect er nemlig multiHost kompatibel (tilslut 2 computerenheder samtidigt), har 2 MIDI IN/OUT, der understøtter 10 porte 16 kanaler (i MIDI I/O pr. port) og der er ”Plug and Play”, hvor ingen drivere er nødvendige. iConnect MIDI 2+ er også udstyret med Audio passthru teknologi som gør det muligt at sende lyddata fra en enhed til en anden iConnect MIDI 2+.

Det nye interface tilbyder desuden også opladning af IOS enhederne ved brug af en adapter, der dog er ekstraudstyr.

En interessant og meget praktisk nyhed, der nu er på lager i de fleste musikforretninger.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.