af Nils Harbo

Der er over 30.000 produkter udstillet på verdens største musikmesse i Frankfurt. Læs hvad MUSIKERENs grejredaktion forventer af messen.

Fender Slide (midt på bordet) er et nyt audiointerface fra Fender til PC og mobile enheder. Monitorerne på billedet er de nye Passport Studio, der er lavet i samarbejde med den franske højtalerproducent Focal.

Musikmessen i Frankfurt er åbnet her onsdag morgen. Den første dag kan ofte være kaotisk, hvor man prøver at danne sig et overblik og få lagt en plan, så man kan nå alle at se alle de vigtige emner.

De spændende ting. De innovative tiltag. De nye tilbud til musikere. Og alt det sjove og anderledes!

Heldigvis har jeg en del møder med de førende danske importører og de er meget ivrige for at vise mig mange nye ting og det letter lidt på overblikket.

Personligt har jeg store forventninger og glæder mig bl.a. til at se mange nye apps, der går hånd i hånd med computersoftware og musikerhardware. Kreationer og inventioner, der gør livet som musiker nemmere - og  måske endda mere spændende!

Bluetooth guitarlyd

Jeg glæder mig meget til at høre Line6s genopfindelse af guitarforstærkeren Amplifi, der er en trendy guitarforstærker med trådløs Bluetooth og iOS-integration.
Jeg glæder mig også til at prøve Aira-produkterne fra Roland, der trækker på arven fra de klassiske Roland-trommemaskiner TR-808 og TR-909 og hvor synthen System1 er den sidst tilkomne.
Og jeg vil prøve at spille på Yamahas nye hybridpiano, det ”transakustiske” opretstående piano U1TA PE Professional, et digitalpiano med indbyggede strenge og verdens første digitale klaverinstrument, hvor lyden ikke kommer fra højtalere, men transmitteres fra klaverets træ og klangbund.

Rygter vil vide, at Korg har en ny Arp Odyssey synthesizer på bedding.
Og japanerne har allerede annonceret en stribe revolutionerende og vellydende apps til iPad, der går under navnet Gadget, som er Korgs nye ”mobile synthesizer studio”.
Et nyt produkt, der går under kodenavnet Milpitas, bliver også vist frem her på Frankfurt - så det må jeg hen og finde.

Guitar med USB

På guitarfronten glæder jeg mig til at se de nye Music Man amps, der er tilbage efter næsten 30 års pause i produktionen.
Jeg håber også at kunne nå at prøve en brøkdel af det store arsenal Fender-guitarer, der kommer på markedet i 2014. Herunder flere Stratocasters med indbygget iOS, USB og MIDI. Der er også lækre nye guitarer fra Paul Reed Smith på vej og en specialitet som Epiphones ”Stairway to heaven” dobbelthalsede SG-guitar bliver spændende at se.
Og jeg skal prøve Godins nye 5th Avenue Archtop Acoustic, en akustisk guitar der både har 50’er-sjæl, Delta Blues, Slide, Jazz og Rock i sig, som Jack White efter sigende er vild med.

Og på mixerfronten er der bl.a. ny Midas M32 digitalmixer til en pris på kun 32.000 kr.
Keith R. Klawitter, der grundlagde KRK, har lagt navn til Behringers nye studiomonitors i forskellige størrelser. Monitorserien er døbt Nekkst og skulle have en ekstra stor ”sweet spot”.

Motör 61 er en anden spøjs ting, jeg skal opleve, nemlig et 61-Key USB/MIDI Master Controller Keyboard fra Behrninger med Touch-Sensitive pads.


Jo, der er nok at se til for mig. Men det bliver der også for læserne!

Hold øje med eNyt, Facebook og MUSIKERENs grejsider, hvor vi i det næste stykke tid bringer indslag, fotos, tekst og video fra verdens største musikmesse.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.