af Nils Harbo

Izotope er et amerikansk firma, der har revolutioneret måden at arbejde med musikproduktion på. Neutron er nu kommet i version 3

Neutron 3 er den nye update af mixersoftwaren fra iZotope

Izotope er et amerikansk firma, der har revolutioneret mixning og softwaren Neutron 3 lægger en hel ny vinkel på mixning. 

iZotope er stiftet i 2010 og holder til Cambridge, Massachusetts. Fra starten af har firmaet haft er meget moderne indfaldsvinkel til anvendelse af software, når man skal mixe musik.

Intelligent software og balance i lydbilledet

Med anvendelsen af AI (kunstig intelligens) og produkter som Nectar (vokalmixning) og Ozone (mastering) har iZotope vist en moderne vej frem, der rokker lidt ved de metoder en traditionel lydtekniker bruger.

Det virker som iZotopes motto er at fokusere på håndværk og produktivitet fremfor teknologi.
Denne approach har da også givet dem mange priser og iZotopes software, plug-ins, hardware og mobilapps hjælper musikere, musikproducere og lydteknikere til at arbejde hurtigt.

Updaten af Neutron byder endnu bedre muligheder for afbalanceringen af et mix. Track Assistant balancerer niveauer på et øjeblik og Masking Meter finder ”konkurrerende” frekvenser og mixelementer, så man kan få et bedre og mere differentieret lydbillede.

Funktionen Sculptur bruger avancerede algoritmer til at gøre lyden varm, blød og bedre ved hjælp af spectral analyse og formning.
Der er for tiden tilbud på Neutron 3, så man kan anskaffe sig softwaren for cirka 2.000 kr.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.