af Nils Harbo

Den store musikmesse NAMM åbner snart og starter med tildeling af fornem pris til den franske saxofonproducent Selmer

Patrick Selmer (i midten) får NAMM’s Lifetime Achievement Award for hans indsats

Årets Winter NAMM 2013 starter med uddeling af en branchehæderspris til Patrick Selmer, der er fjerde generation hos den estimerede franske instrumentproducent, hvis saxofoner benyttes af et utal af verdensstjerner.

Patrick Selmers oldefar startede firmaet i Paris i 1885 og den ”unge” Selmer får NAMM’s Lifetime Achievement Award pga. hans indsats for musiklivet og musikbranchen.
NAMM fremhæver at Selmer bestandigt står for kvalitet og de nye generationer hos Selmer har også lagt stor vægt på hjælp til uddannelse af unge musikere.

NAMM er en branchesammenslutning for musikinstrumentbusiness, der har over 9.000 firmaer fordelt over 87 lande som medlemmer. NAMM står bag to store musikmesser, hvor NAMM 2013 sparkes i gang torsdag d. 24. januar i Anaheim, Los Angeles.

Music for Life Award til Randy Jackson

Der er også en pris til Randy Jackson, der måske mest er kendt for sin tid som dommer i "American Idol" (USA's X-Factor, red.). Men Jackson er også en estimeret producer, musiker og komponist, der har solgt over 200 mil plader og modtaget 1000 guld/platin-plader.

Jackson er født i LA og startede med at spille bas som 13-årig. Han har arbejdet med bl.a. Journey, Aretha Franklin, Bob Dylan, Jerry Garcia og Keith Richards og mange andre.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.