af Nils Harbo

Seks forårsnyheder til bas fra Fender

Den største af de nye ”Bassmen” fra Fender, Super Bassman, yder 300 watt.

Fender introducerer nu en ny serie Bassman Pro toppe og kabinetter, der nok skal sætte hjerterytmen i vejret hos kåde forårsbassister.
Der er seks nyheder på vej, alle pakket ind i klassisk 60'er Fender Blackface design. Super Bassman er en 300-watts rørtop, der byder bl.a. på funktioner som rør-preamp (to 12AX7) og rør-poweramp (et 12AX7, en 12AT7, seks 6550s) og en vintagekanal, der leverer den fulde, varme lyd af en klassisk Fender tone og en overdrivekanal, der leverer en mere aggressiv og direkte lyd, som fra et moderne aktivt stack – klar til rockarenaerne.

Intelligent rørstyring

På bagpanelet sidder den geniale funktion Fender Automatic Bias system, der konstant overvåger og re-bias’er rør, så rørene yder det bedste og advarer, når evt. service er påkrævet.

Flere modeller

Bassman 100T er lillebror til Super Bassman og den er udstyret med samme kombination af pre-amp, parret med fire 6L6 power amp rør. Særligt for Bassman 100T er en udgangseffekt-switch, placeret på bagsiden, der giver mulighed for fuld 100-watt, mildere 25-watt eller 25-watt ”lydløs” tilstand. Den nye 100T er udstyret med XLR-udgang, der indeholder både pre-amp og power amp signalet. Der kommer fire nye kabinetter, der kan parres med de nye toppe.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.