af Nils Harbo

Ny Stratocaster er et teknologisk vidunder, der styrer synther og COSM

Fender og Rolands nye VG guitar er udstyret med avanceret pickupteknologi

Roland har nu i nogle år arbejdet tæt sammen med Fender og på NAMM 2012 viste man endnu et produkt, der er resultat af dette samarbejde: V-Guitar.
Foreløbig er der kommet et par Stratocastere GC-1 og G5, der sælges under navnet ”Fender. Powered by Roland”. Roland og Fender er meget stolte og kalder det ”en ny æra” indenfor guitarteknologi.
De fire-fem nye modeller er autentiske Fender Stratocastere, men de er samtidig alle udstyret med en GK hex-opdelt pickup, 13-pin connecter og samtlige kontrolelementer til at operere guitarsynthesizere som GR-55 eller guitar-systemet VG-99. Det betyder at din nye VG-Strat kan spille som en almindelig elektrisk guitar, men samtidig også tilbyde at styre udstyr, der laver emuleringer, der bygger på Rolands COSM-teknik. Det betyder, at man lige ved hånden har styremuligheder af forskellige forstærkermodeller, og guitarpedallyde og oveni autentiske emuleringer af bas og akustiske guitar. 

Roland er ikke de første, med den hybride teknologi, Line 6 introducerede for nogle år siden VariAxe, der bygger på samme ide. Disse hybridguitarer har imidlertid haft svært ved at slå igennem hos de normalt konservative guitarister. Det bliver spændende at se om Roland og Fenders nye initiativ rokker lidt ved det.
I hvert fald er der tale om en fleksibel guitar, der kan være interessant for den travle selskabsmusiker, der skal spænde over mange genrer i et sæt og dermed kan spare at have et stort arsenal af akustiske og elektriske guitar stemmeklare på scenen.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.