af Nils Harbo

Danske TC Electronic præsenterer en hel ny guitarpedalserie på NAMM

TC Electronic præsenterede på NAMM fem nye guitareffektpedaler med bl.a. true bypass og Toneprint-teknologi, samt to nye forvrængerpedaler.

Danske TC Electronics var engang et firma, der var kendt for kun at producere high-end effektudstyr til dyre studier og livebrug. Men for nogle år siden blev strategien lagt lidt om og produktkategorierne blev udvidet til i endnu større grad at omfatte udstyr og guitarpedaler til ”almindelige” musikere – faktisk i tråd med den ånd de to brødre Kim og John Rishøj oprindelig havde, da de startede med at lave guitarpedaler i en kælder i Århus i 1976.
Brødrene har ikke længere særlig meget med firmaet at gøre, det er i dag en international koncern med navnet TC Group, der også består af Tannoy, Lab Gruppen, TC-Helicon og TC Applied Technologies.
Og TC er dygtige til markedsføring og dygtige til at synliggøre sig på NAMM.

I rækken af nyheder i år lancerer TC ikke alene en ny basforstærker, men også de fem stomp-pedaler Corona Chorus, Flashback Delay & Looper, Vortex Flanger, Shaker Vibrato og Hall of Fame Reverb. Pedalerne har alle ”true bypass” og kan gemme lyde, såkaldte ”Toneprints”.
Herudover ser to nye forvrængerpedaler dagens lys på NAMM: Dark Matter (distortion) og MojoMojo (overdrive). De to tungpedaler har samme design og størrelse som de fem stomp-pedaler, men de har ikke TonePrint-featuren.

Læs også:  Michael Jacksons guitarist laver lyde til dansk pedalserie

Læs også: TC Electronics nye smed på NAMM

Læs også: T-Rex Reptile 2 - ny delaypedal fra danske T-Rex

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.