af Nils Harbo

Fender vil naturligvis ikke holde sig tilbage i sit eget hjemland og havde derfor medbragt hav af nye instrumenter på NAMM. 2011-nyhederne inkluderer nye Road Worn Series med Stratocasters og Telecasters og 60 års-jubilæumsudgaver af Telecaster, der jo fik sit navn i 1951.

Fenders nye Wayne Kramer Stratocaster bærer indskriften ”This tool kills hate”

Der kommer også en ny  60.th Anniversary Precision Bass og en hel masse fra Fender Custom Shop. Fra værkstedet i Corona kommer i 2011 således såkaldte ”Dream Factory” guitarer og basser, bl.a. en “Time Machine 1953 Heavy Relic Telecaster.
De nye Mustang-forstærkere er også med på NAMM og baslinien viser en ny Rumble Combo Amp.

Fender Strat - guitar til spilkonsoller

I den billigere ende kommer  Squier by Fender med vintage-modificerede Jazzmaster, Jaguar og en hel ny Stratocaster specialdesignet til RockBand-spillet til Nintendo, X-Box og PlayStation.
Game-stratocasteren er en hybrid, en bro mellem en rigtig guitar og en gamecontroller, så den kan bruges både med en guitarforstærker og med en spilleconsol.

Fender Custom Shop lancerer også en Wayne Kramer Stratocaster, der er en replica af den berygtede MC5 guitarist og Detroit proto-punks Stars And Stripes-guitar. En interessant udvikling, idet man på sidste års NAMM kunne finde Wayne Kramer blandt de musikere, der protesterede ved de koreanske guitararbejderes aktion mod guitarfabrikanten Cort. Wayne stillede sig op og optrådte ved demonstrationen , der bl.a. var rettet mod Fender.
Nu har de nok fået lukket munden på ham?

www.fender.com

Se også artiklen om Cort-arbejdernes demonstration:

Guitararbejdere i protest

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.