af Nils Harbo

Nu kommer der to nye synther fra Yamaha, der bl.a. bruger lydmodulet fra den berømte Motif XS

MX 61 tager lydene fra Motif og præsenterer sig i en mere prisbillig udgave

MX49 og MX61 er to nye synther fra Yamaha, der kombinerer lydmodulet fra den berømte Motif XS med komplet USB Audio/MIDI integration, pakket sammen i et nyt slankt og let kabinet.
Der er mere end 1000 presets i mange forskellige genrer og MX bruger samme Waveforms som Motif. Category-knapperne giver hurtig adgang til lyde og det er let at bruge flere lyde i layers eller split direkte fra frontpanelet.
VCM-effekterne sender lytteren tilbage til 70’erne ved at simulere vintage effektprocessorer og med 128-toners polyfoni kan MX følge med i selv meget tykke arrangementer, hvor alle 16 parter er i aktion.

MX-serien fås i to udgaver, med 49 og 61 tangenter og er ikke kun synthesizere - de er også designet til at lukke hullet mellem software og hardware. Det let at indspille MX'erens lyde på computer – det sker direkte via USB.
Den grundige audio/MIDI integration giver også brugeren mulighed for at styre DAW software fra panelet på MX. MX-serien giver tilsyneladende kraften fra Motif til brugere på alle niveauer.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.