af Nils Harbo

Grejredaktionen er med på Musikmesse 2018 samt Prolight + Sound, der åbnede tirsdag og kører ugen ud.

Cory Henry præsenterer Casios nye CT-X keyboard, der har sin europæiske premiere på Musikmesse 2018. (Foto: Nils Harbo)

Musikmessen har i årevis været en vigtig begivenhed, men i de senere år har messen skiftet fokus og fået mindre betydning for dem, der handler med musikinstrumenter.

Tidligere har grejredaktionen mødt mange danskere på musikmessen, men flere og flere musikinstrumenthandlere og distributører har i år valgt at blive hjemme, ligesom mange store firmaer, der tidligere viste flaget, ikke er tilstede.
 

Lyd og lys

Til gengæld rykker det for søstermessen Prolight + Sound, der løber parallelt. Her er medvind og godt gang i en branche, der arbejder med lys, lyd og installation. I hallerne kan man opleve fantastiske lysinstallationer, illuminerede kæmpeskærme og LED-lys, der nu fås til priser, der er til at betale. Og med et imponerende lavt energiforbrug.

Branchen for salg af musikinstrumenter og hele miljøet omkring musikinstrumenter er som andre dele af samfundet ramt af disruption og modvind. Hvor det tidligere var førende grejmagasiner og erfarne faglige journalister man kunne møde på Musikmessen, er store del af markedet for præsentation af grejnyheder flyttet over på de sociale medier. YouTube-stjerner og influencers er de nye ”rockstjerner”, der er blevet en vigtig aktør for musikinstrumentproducenterne, når der skal præsenteres nyheder.

Den største stjerne på årets messe er ubetinget funkkometen Cory Henry. Den talentfulde Grammy-nominerede amerikanske funkmusiker præsenterede Casios nye CT-X keyboard, der har sin europæiske premiere på Musikmesse 2018.

Cory Henry er en særdeles fingernem håndværker og virker som en god ambassadør for Casio,

Casio har også en række nye digitalpianoer med på Musikmesse, også nogen til meget fordelagtige priser.

Læs mere fra

Musikmesse 2018 og Prolight + Sound her:

Reportage fra verdens største musikmesse

Vintagelyd fra moderne modelingmikrofon

Ægte spanske guitarer fra Raimundo

Doyle Dykes Godin Signaturguitar

Hybrid bokssæt fra Yamaha

Italiensk vellyd

Fransk Strengeelegance

Tordenbulderbund fra Yamahas nye PA

Børnevenlige trommer

Verdenssucces med comeback

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.