af Nils Harbo

Spændende ny mikrofon sender to signaler og kan efterligne efterspurgte klassiske historiske mikrofoner

Julian David fra Townsend er på Musikmesse med en interessant mikrofon (Foto: Nils Harbo)

Townsend Labs Incs Sphere L22-mikrofon kaldes af nogen for ”mikrofonernes fremtid”.
L22 er en interessant mikrofon, der med tilhørende modellingsoftware giver adgang til lyden fra nogle af de mest eftertragtede mikrofoner gennem tiderne, inklusive en ”47” (med VF14 rør), en ”67”, en ”M49” og en ”C12”.
Bag disse tal gemmer sig efterligninger af kendte klassiske Neumann, Telefunken og AKG-mikrofoner.

Sphere-systemet anvender en dobbelt-kanal stormembran kondensatormikrofon, der er designet til at opfange tredimensionel lyd i alle detaljer, fordi den sender et signal fra både forside og bagsidekapsel.
Dermed kan systemet rimeligt præcist efterligne karakteristikken og off-axis karakteristika fra vintagemikrofoner og dermed modulere den unikke lyd fra de klassiske mikrofoner.
Med kun en enkelt Sphere L22 mikrofon er det også at lave stereo-optagelser og endda have forskellige mikrofonmodeller på venstre og højre kanal ved hjælp af Sphere 180-softwaren, der understøtter UAD, VST, AU, AAX native.

Parrer du mikrofonen med et audioface som Universal Audios Apollo Twin (billedet), kan du endda opnå original vintagelyd i realtime uden latency. For en singer-songwriter alene med en akustisk guitar kan det give ekstra inspiration til en unik vokalindspilning.

Summit og Avid

Townsend Labs er startet af Chris Townsend og Erik Papp. Sidstnævnte kommer fra Summit Audio, hvor han arbejdede før virksomheden blev erhvervet af Blue Microphones.  Chris Townshend har arbejdet hos Avid i 13 år med DSP-programmering til Pro Tools og Elevens guitarforstærkermodellering samt ReVibe rummodelleringsteknologier; inden han begyndte med Townsend-eventyret.

Sphere L22 koster knap 12.500 kr, incl. modellingsoftware.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.