af Nils Harbo

Mens salget af elektriske guitarer er faldet, er der stor interesse for akustiske guitarer. Raimundo Guitars fra Spanien har været med på Musikmesse i Frankfurt hvert år siden 1974

Grejredaktør Nils Harbo med en autentisk Raimundo guitar (Foto: Torben Kruse)

Salget af elektriske guitarer er faldet, men der er stor interesse for akustiske guitarer. Det fortæller flere af de musikhandlere grejredaktionen talte med på Musikmesse 2018.

Raimundo Guitars er på Musikmesse for at fejre sit 50 års jubilæum. Firmaet er startet af Manuel Raimundo i 1968 og i 1974 begyndte han at deltage i de mest prestigefyldte internationale musikmesser i Frankfurt, Paris og Los Angeles med det formål at finde nye kunder.
Efter mødet med messen i Frankfurt besluttede han udelukkende at deltage på Musikmesse fremover og siden har Raimundo Guitars været med hvert år i denne europæiske begivenhed.

Spanske hemmeligheder

Der er dem, der mener, at en ægte spansk guitar skal bygges i Spanien. Raimundo Guitars har da også en stab på 29 håndværkere, hvoraf mange har arbejdet med Manuel i over 30 år. De producerer mere end 12.000 instrumenter om året, hvoraf 85% eksporteres til hele verden og man har oprettet et amerikansk datterselskab, der skal tage sig af distributionen i USA.

På trods af den stadige vækst har guitarproduktionen stort set ikke ændret sig gennem årene. Alle guitarer bygges i hånden ud fra traditionelle metoder og efter særlig spansk metode, der med tiden er gået tabt andre steder, men stadig opretholdes hos Raimundo i Valencia.
Resultatet er at næsten hver eneste guitar er unik og hos Raimundo mener man, at man næppe nogensinde har produceret to ens guitarer, da den efter

Priserne starter ved under 3.000 kr og guitarerne kan fås i Danmark, hvor det er Lars Green Musik i Tåstrup, der har distributionen.

Læs mere fra

Musikmesse 2018 og Prolight + Sound her:

Reportage fra verdens største musikmesse

Vintagelyd fra moderne modelingmikrofon

Doyle Dykes Godin Signaturguitar

Hybrid bokssæt fra Yamaha

Italiensk vellyd

Fransk Strengeelegance

Tordenbulderbund fra Yamahas nye PA

Børnevenlige trommer

Verdenssucces med comeback

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.