af Nils Harbo

De populære guitar og basforstærkere med kultstatus er tilbage på markedet igen

Det første 2014 Music Man katalog er også ren nostalgi.

En af de spændende nyheder på Musikmesse Frankfurt, der netop er åbnet onsdag morgen, er at Music Man forstærkerne er tilbage.

Italienske Markbass har indgået samarbejde med Music Mans Sterling Ball om udvikling og relancering af de populære Music Man forstærkere, der var stærkt efterspurgte blandt musikere i 70’erne og 80’erne og i dag har kultstatus.

I Fendermandens værksted

Music Man har rødder tilbage til Californien 1971 og Leo Fender. Den berømte guitarmager havde solgt sit ”Fender”-navn til CBS og var stadig bundet af en klausul om ikke at lave nye guitarer,  da han sammen med Tommy Walker og Forrest White uofficielt gik og udviklede planer om nye guitarer.
I 1975 startede de så endelig Music Man, der bl.a. lavede basser og forstærkere.

Familie og firma

 

Tommy Walker er gudfar til Sterling Ball, der er søn af en anden berømt amerikansk musikinstrumentproducent, Ernie Ball.

Ernie Ball Music købte rettighederne til Music Man i starten af 80'erne og man producerer i forvejen elbasser med stor succes.

Ernie Ball, der døde i 2004,  blev især kendt for sine strenge, bl.a "Ernie Ball Slinky", der var de første tynde strenge, der blev af rockmusikere som Jimi Hendrix og Eric Clapton.

Ernie Ball blev også kendt for lanceringen i 1958 af den første musikforretning i USA, der udelukkende solgte guitarer. Dette forretningskoncept mødte dengang stor modstand, men udviklede sig til noget stort.

Ernie Ball-firmaet køres i dag af sønnen Sterling Ball, der som stor knægt af og til kom i Leo Fenders værksted og også bidrog i udviklingen af de første Music Man basser.

Samarbejdet mellem Leo Fender, Tommy Walker og Forrest White var dog ikke helt gnidningsløst og der var mange konflikter, bl.a. herfor startede Leo Fender et nyt separat firma CLF og senere også G&L.

Italiensk vellyd

Music Man forstærkerne blev oprindelig kun produceret fra ca. 1974 til 1984; men nu er Sterling Ball i gang igen.
Denne gang sammen med italienske Marco de Virgillis, der på få år har opnået stor succes med sine basforstærkere, kaldet Markbass. Partnerskabet er dog ikke nyt, Ball og Virgillies har arbejdet sammen længe.

Logo og design på den nygamle forstærkerserie er den samme, men indmaden har fået en kraftig fornyelse og har sin første offentlige fremvisning på musikmesse Frankfurt 2014.

Se flere indslag fra Musikmesse Frankfurt på MUSIKERENS FaceBook!

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.