af Morten Fischer

Bob Moog er død, han sov ind i søndags den 21. august, han blev 71 år og døde af hjernetumor. Bob Moog revolutionerede verden med sine musikinstrumenter, såsom MiniMoog'en, Thereminen m.m. Han startede den elektroniske revolution som betyder at vi idag alle har fået mulighed for at spille synthesizer, trommemaskiner, samplere, computer m.m. Han folkeligegjorde elektroniske musikinstrumenter så det kunne blive allemands eje, at have elller udtrykke sig musikalsk.

Bob fik konstateret kræft tidlig på året og gennemgik fra april, kræftbehandling på et sygehuset i USA, hvor han fik kemoterapi, men det hjalp ikke.

High End Tentacles tog til USA den 10 august med en plante Helleborus Purpurascens, som har kureret mange terminale kræftpatienter og Bob begyndte behandlingen, men alligevel var det for sent.

Vi minder os de uforglemmelige stunder sammen i sidste år, til Bob Moog arrangementen på Luftkastellet, "The past, present and future of electronic music", den sidste i hans liv.

Han efterlader 4 børn og konen Ileana, samt en fond, The Bob Moog Foundation, som vil hædre og fremme den elektroniske musik.

Af Ole Bjørn Binding

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.