af Nils Harbo

Michael Engel er en innovativ guitarist og elektronikingeniør fra Århus, der har lavet en usædvanlig opfindelse.

Michael Engels opfindelse kan styre pedaler og effekter direkte fra guitaren. Han har været på NAMM for at vise systemet og også, som her, på CPH Guitar Show (Foto: Nils Harbo)

Med hjælp fra iværksætterorganisationer og startup-fonte har Michael Engel realiseret sin ide, der kan styre guitarforstærkere og pedaler, uden man behøver at trykke med foden. I stedet styrer man lyd og udtryk fra guitaren og kan således bevæge sig frit og uhæmmet på en scene.

Systemet er døbt Noatronic Onboard Expression og kan indbygges i guitaren uden at ændre æstetik eller konstruktion af guitaren og består af en controller og en receiver.

MIDI og expression

Grejredaktionen mødte Michael Engel på Copenhagen Guitarshow, hvor han fortalte om sin drøm. Han ledte efter et produkt, der kunne give ham mulighed for at bevæge sig mere frit og fokusere på de mest vigtige ting - guitaren og performancen på scenen.

Løsningen fra Michaels hjerne blev at ændre en drejeknap på guitaren (potentiometer) fra tonekontrol til en fjernkontrol, så han kunne styre vigtige parametre og aktivere fx gain/lead, selvom han stod langt fra sin forstærker.

Noatronic Onboard Expression bruger et stereokabel og kan også styre MIDI og virker med modelling amps som Helix og kemper, men også med andre fodpedaler og forstærkere, der kan modtage expression-signaler.

Systemer koster lidt under 1.900 kr for sender/modtager og kan bl.a. købes på Noatronics hjemmeside.

Noatronic

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.