af Nils Harbo

SoundHound og Shazam er praktiske apps, der hjælper til, når man skal finde melodien

Nyn melodien for SoundHound og appen finder titel og indspilning for dig

Apps til iPad, iPhone og andre Smartphones er en stor del af mange musikeres værktøj og nogle apps er nyttige, når man søger en bestemt melodi, men ikke kender kunstner eller sangtitel.

Shazam leder blandt 11 mill sange

Shazam er en velkendt gratis app til ipad og smartphones, der på få sekunder kan identificere et stykke musik og oplyse brugeren om titel, kunster, selskab m.v., samt give links til iTunes, Spotify og andre musiktjenester. Shazam laver et ”akustisk fingeraftryk” af den musik (et spectogram) der strømmer ind i mikrofonerne og sammenholder det med en gigantisk database, der indeholder 11 mil sange. Shazam matcher informationerne og finder indspilningen på under 10 sekunder.

SoundHound snuser sig frem til titel og kunstner

Færre musikere kender SoundHound. Som Shazam kan SoundHound genkende en indspilning, men med SoundHound er bedre endnu: Man kan også nynne en melodi og appen finder titler og indspilninger for dig. Det virker faktisk i de fleste tilfælde! Det sker via søgning i databasen Midomi.

Både Midomi og SoundHound har hovedkvarter i Santa Clara, Californien, og er bakket op af IT-kapital fra Sillicon Valley-investorer. SoundHound appen er gratis i den skrabede version, men man kan slippe for annoncer ved at købe den add-free version for 45 kr.

SoundHound kan også tilgå dit lokale musikbibliotek på din telefon, iPad eller SmartPhone og vise tekster via featuren LiveLyrics; meget lig karaoke.

DRs Play

Husk også, hvis du hører en melodi på en af DRs mange radiokanaler, så har DR en fremragende playlist-service, hvor man altid kan slå op, hvad der er spillet på et givet tidspunkt. Man kan høre nummeret igen og finde info om kunster og musik.

Så DR er et seriøst skattekammer af musik, som man oven i købet kan høre lige på stedet.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.