af Nils Harbo

I det nyeste nummer af Musikeren kan du læse om iZotopes produktlinje og deres anvendelse af AI (kunstig intelligens). Nu er Ozone 9 ankommet, den nyeste version af iZotopes interessante masteringprogram

Ved hjælpe af Mastering Assistant i Ozone kan man formulere sine ønsker og softwaren genererer så en master på grundlag af ens præferencer (Screendump fra Ozone 9)

Mastering har længe været omgivet af et mix af frygt, ærbødighed og berøringsangst hos musikere med hjemmestudie.
Og der er kommet mange hjemmesider, der tilbyder ”automatisk” on-line mastering til billige penge. Men med Ozone 9 har du også selv en finger med i spillet; samtidig med udnyttelse af intelligent software.

Ved hjælp af dataanalyse og maskinindlærte algoritmer og funktioner som Master Assistant, Match EQ og Tonal Balance Control foreslås lydindstillinger, der er et godt udgangspunkt for en vellydende genretilpasset master.

iZotope Ozone koster i den mindste version 1.200 kr og er ikke billig i de større versioner, men kan prøves gratis i 10 dage. 

Tager man tiden til at lære softwaren at kende, får man vanvittig meget produktionspower, fantastisk lyd og fremragende hjælp til at få musikken til at lyde bedre.

Læs mere i MUSIKEN online her..

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.