af Nils Harbo

Massiv brug af hovedtelefoner kan give skader på helbredet. Ny hovedtelefon afhjælper dette.

Det er almindelig kendt at massiv brug af hovedtelefoner med højt lydtryk hos DJ’s, musikere og musikelskere kan give høreskader. Men den nyeste forskning påviser nu også at høj elektromagnetisk udstråling, fra f.eks. computerskærme, påvirker helbredet i langt højere grad end man tidligere troede. Det kan resultere i hovedpine, manglende koncentrationsevne og træthed.

Undersøgelser af ca. 60 af de populæreste hovedtelefoner på markedet har vist en magnetisk udstråling, der er over 10 gange så høj, som den maksimalt tilladte udstråling fra computerskærme -som ikke bæres direkte på hovedet! På basis af disse undersøgelser står tyske Ultrasone klar med en serie hovedtelefoner, der reducerer op til 98% af den skadelige elektromagnetiske udstråling.

På trods af de sikkerhedsmæssige forskrifter ligner hovedtelefonerne dog ikke noget man bruger på en røntgenklinik. De ser lækre ud og takket være noget Ultrasone kalder S-LOGIC teknologi, får lytteren dybde og perspektiv.

Med S-LOGIC reflekteres lyden nemlig i flere forskellige retninger på det ydre øre, før den kanaliseres til det indre øre, i stedet for, som med konventionelle hovedtelefoner, at ramme det indre øre direkte. Samtidig reduceres trykket på trommehinden med 40%, hvilket sænker risikoen for høreskader.

Der findes flere modeller til priser fra lidt over 700 kr.

HFI 550 BM er specielt velegnet til bassister, trommeslagere og studiemusikere og koster 1.145 kr. Danske SC-Sound oplyser nærmeste forhandler

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.