af Nils Harbo

Den første Roland Jazz Chorus guitarforstærker blev lanceret i 1975 og allerede dengang gjorde den sig bemærket med sin særegne distinkte lyd

Roland udgiver en ny Jazz Chorus i anledning af 40-års jubilæet.

De Jazz Chorus forstærkere var et voldsomt alternativ til den traditionelle varme forvrængede lyd fra rørforstærkere. Trods det genre-relaterede navn tog mange rockguitarister Jazz Chorus-modellen til sig og den er brugt af et hav af rockguitarister, rækkende fra Andy Summers (The Police), David Byrne (Talking Heads), Adrian Belew (King Crimson) til Johnny Marr (The Smiths).

Roland fejrer nu Jazz Chorus 40-års jubilæet, bl.a.  med udgivelsen af en opdateret 40 Watts Jazz Chorus-model.

Den nye JC-40 har samme legendariske Roland “JC clean” tone i en lille, sceneklar komboforstærker med 40-watt forstærker (stereo) med to 10'' højtalere. Stereo-input gør det muligt at få true stereo med stereoeffektpedaler og så er der selvfølgelig den klassiske Signature Dimensional Space Chorus-effekt, der giver stor stereolyd til guitaristen.

Herudover byder den nye amp på indbyggede og nyudviklede vibrato, distortion og reverb-effekter, fodkontakt-tilslutninger så du kan tænde/slukke for effekter mens du spiller.

Prisen lander nok på lidt over 5.000 kr, når den inden længe kommer på markedet.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.