af Nils Harbo

Hygiejne og rengøring er vigtig i den aktuelle virussituation i Danmark. Grejredaktionen informerer her om mikrofonhygiejne og engangsvindhætter

Shure RK265G – hel ny grill til udskiftning på din Shure SM Beta 58 (Produktfoto: Shure)

En vokalmikrofon, der bruges af flere, kan være en aktiv smittespreder. Selvom du ikke deler mikrofon med andre, kan den have gavn af rengøring en gang imellem, fx for at fjerne uønsket lugt.  

Rengør en SM 58

På Shures hjemmeside kan man finde en anvisning til, hvordan man renser en Shure Beta 58, der er verdens mest udbredte vokalmikrofon. Man kan skrue ”grillen” af og rengøre den beskyttende grill forsigtigt med vand og lidt sæbe. Grillen er ofte af nikkel og kan tåle væske. Men husk, at væsker og vand er mikrofonens værste fjende. Rengør derfor kun grillen.  

Det er også vigtigt at understrege, at metoden ikke garanterer 100% desinficering og effektiv professionel beskyttelse mod COVID-19. Du kan også vælge at købe en helt ny grille, der koster ca. 380 kr.  

Engangsbeskyttelse

Som alternativ er det også muligt at bruge engangs-vindhætter, som du kan sætte på vokalmikrofonen. Det danske firma PSS (Professionel Sound Systems) i Hvidovre forhandler netop nu engangsvindhætter, der er forudbehandlet med alkohol ved nedpakning. Prisen er 37,50 kr. pr. stk. Vindhætten er af skum, fås i sort og passer til alle mikrofoner i SM58-stil. Og skal smides ud efter brug.

Pas på hinanden derude og følg Sundhedsstyrelsens forskrifter.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.