af Nils Harbo

Copenhagen Guitar & Bass Show finder sted i weekenden d. 1-2 oktober. Her kan man bl.a. opleve to engelske YouTube-stjerner, Ida Nielsen, Allan Olsen og Velvet Volume, der afholder clinics og koncert.

Søren Andersen (tv) og Nicholas Findsen får sig en jam på sidste års Copenhagen Guitar & Bass Show 2015 (Foto: Nils Harbo)

Det velkendte guitarshow har eksisteret siden 2005. Efter starten i Svendborg har man de sidste 4 år holdt til i København og er nu vokset til at være Nordens største musikmesse.

Årets show holdes igen i Østerbrohuset, hvor udstillere og vintagesamlere over hele weekenden hylder og dyrker guitaren og bassen i en helt særlig grad.
DMF er også på messen med DMF Forsikring. Man kan møde forsikringsfolkene og høre mere om bedste og billigste instrumentforsikring på markedet.

Engelske pedalnørder med egen YouTube-kanal

Clinicprogrammet byder på interessante gæster fra ind og udland. Bl.a. kommer Ida Nielsen, bassisten der har opnået international stjernestatus, bl.a. på grund af seks år side om side med Prince som medlem af bandet The New Power Generation. Ida fortæller om karrieren, og giver prøver på det basspil som fik Prince til at hyre hende.

Man kan også møde de to engelske guitarguruer og pedalnørder Daniel Steinhardt og Mick Taylor, der har stor succes med deres YouTube show ”That Pedal Show”. På kanalen tester, sammenligner og vurderer duoen alskens grej og udstyr til den kræsne guitarist på både festlig og seriøs vis.
That Pedal Show har 49.000 abonnenter og næsten 2,5 millioner visninger på YouTube.

Nordjysk lune og voluminiøs rock

Desuden gæstes showet af den hypede trio Velvet Volume, den amerikanske guitarist Greg Koch og den nordjyske trobadour Allan Olsen. Allan Olsen vil fortælle om sin kærlighed til akustiske guitarer, både vintage, brugte og nye. Han tager nogle guitarer med fra samlingen, og fortælle anekdoter og historier om de enkelte instrumenter. 

Der kan købes billetter på Billetto eller ved indgangen. Unge under 18 år har gratis adgang og studerende får 50% rabat på billetpriserne, der er 119 kr for en dag, 159 kr for 2 dage.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.