af Nils Harbo

Et velbesøgt Copenhagen Guitar Show sluttede søndag og det blev en forrygende guitarweekend med både gamle og nye instrumenter og nygamle instrumenter

Harald Juul er guitarist bl.a. i Euzen og har selv designet sin steampunk guitar. Foto: Nils Harbo

Med over 70 udstillere og en fremgang på 20% i tilskuertallet, kan arrangørgruppen fra Svendborg konstatere at Copenhagen Guitar Show lever i bedste velgående.
I år kunne man fejre 10 års jubilæum og det skete med et sandt eldorado af inspirerende instrumenter, forunderlige forstærkere og eksotiske effekter.

På standene kunne man igen opleve guitarer, basser, effekter og tilbehør og gøre en god gammel guitarhandel hos de mange private og kommercielle guitarforhandlere, hvis man havde fyldt tegnebogen op hjemmefra.

Men også nye instrumenter var at spotte, da store aktører som TC Electronic, Roland, Yamaha, Fender, EMNordic og 4Sound var på Copenhagen Guitar Show med nye instrumenter.

Gratis forsikring

DMF Forsikring var med på guitarshowet, bl.a. for at fejre 10-års jubilæum med Danmarks bedste instrumentforsikring og for at gøre reklame for det nye tiltag, hvor DMF-medlemmer kan få gratis forsikring for de første 10.000 kr.

Guitaristen Harald Juul, der bl.a. er med i Euzen, der spiller nordic-rock-folk-electro, udstillede sin Steampunk guitar på DMFs stand og den vakte opsigt.

Steampunk er en genre, der er inspireret af 1800-tallet, Victoriatiden og af forfattere som H.G. Wells og Jules Verne.

Harald Juul har selv designet sin Steampunk guitar, der i bedste victorianske tidsånd er udstyret med tandhjul, jernrør, brun læder og mekaniske drejeknapper. Det er således et nyt instrument med "gammelt" design.

Det vides ikke, hvor stort beløb Harald har forsikret sin guitar for. Men det er som sagt gratis for DMF-medlemmer at forsikre instrumenter for de første 10.000 kr.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.