af Nils Harbo

En dansk musiker og en dansk støber er på Frankfurt for at præsentere deres nye instrument

Aluphone er et spændende nyt instrument med smuk lyd

Mange kender måske de små ”aluminiumshætter”, man sætter i toppen af et hegn, for at forhindre regn i at ødelægge træ og hegnspæle.
Nu er en fynsk støber og en fynsk slagtøjsmusiker gået sammen om at lave musik med aluminiumshætterne. Det har resulteret i et helt nyt instrument, der er blevet døbt Aluphone. De to danskere viste det nye instrument frem på Frankfurt.

Tempelklokker og syngeskåle

Musikeren hedder Kai Stensgaard, han er marimbaspiller, slagtøjsmusiker og medlem af DMF og støberen hedder Michael Hansen. Det nye instrument lyder slet ikke som hegnspæle! Det lyder mere hen af en vibrafon, men har også en mere meditativ klang a la japanske tempelklokker og tibetanske syngeskåle. Klangen er i høj grad afhængig af, med hvilke køller man spiller med.

Kai Stensgaard er en internationalt anerkendt marimbasolist, der har turneret det meste af USA, Mexico og Sydamerika og også kendt for at have udviklet en speciel sekshammer spilleteknik for marimba. Nu er han en, der rykker hegnspæle og kan skrive opfinder på visitkortet!

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.