af Nils Harbo

Kirk Hammet (Metallica), Ace Frehley (Kiss) og Paul Kossoffs (Free) lægger navn til nye Gibson guitarer, der kan ses på Frankfurt

To nye historiske guitarer fra Gibsons 2012-katalog: Paul Kossofs 1959 Les Paul og Kirk Hammets Flying V

Gibson har i den senere tid haft store udfordringer, herunder anklager om at bruge fredet og ulovligt træ i deres guitarproduktion, som MUSIKEREN tidligere har skrevet om.

Læs om anklagerne mod Gibson her:

Regnskovsaktivister kører kampagne mod Gibson

Amerikanske myndigheder jager Gibson

Gibson prøver ihærdigt at lægge det bag sig og introducerede på NAMM en lang række nyheder, bl.a. en Kirk Hammet (Metallica) ”Flying V” Signature, en Ace Frehley (Kiss) Budokan Les Paul og en Custom Shop replica af guitaristen Paul Kossoffs 1959 Les Paul Prototype. De nye guitarer kan også ses på årets Frankfurtmesse. 


Rockriffets mester

Paul Kossoff var guitarist i rockbandet Free, der blev dannet i London i 1968. De skabte rockhistorie med signatursangen ”All Right Now” fra 1970. Bandet gik dog fra hinanden i 1973, og Kossoff døde i 1976 – som det sømmer sig for en ægte rockstjerne - af drug-relateret hjertesvigt.
Nu genopliver Gibson hans sprøde 1959-lyd i ganske få eksemplarer og i to varianter, en Paul Kossoff 1959 Les Paul Aged til knap 65.000 kr. og en Paul Kossoff 1959 Les Paul V.O.S (Vintage Original Spec) til knap 44.000 kr.
Importøren Luthman oplyser, at der kommer 2 stk. til Skandinavien af den første og 5 stk. af den anden.

Paul Kossoffs legendariske guitarlyd blev skabt på en 1959 Les Paul

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.