af Nils Harbo

Roland re-introducerer en legende på årets Frankfurt musikmesse. Den legendarisk synth Jupiter er tilbage i ny udgave.

Jupiter 8 vakte berettiget sensation, da den kom frem første gang i 1981. En flot, dyr vellydende analog synth med otte stemmer. Selvom den ikke havde indbygget MIDI, var Jupiter alligevel i en del år Rolands flagskib.
Blandt berømte brugere tæller Giorgio Moroder, Michael Jackson, Duran Duran, Devo og Jean Michel Jarre - og selveste Abba brugte Jupiter 8 på deres sidste indspilninger.

Nu bruger Roland det samme navn igen. På Frankfurt viser de nye Jupiter-80 frem. Det er imidlertid en hel anden synth. Er du efter "true analog sound" eller ønsker et nostalgisk genhør med autentisk synthlyd fra 80'erne, kan du godt glemme det.
Den nye Jupiter er nærmest en Roland V-synth i forklædning, beregnet til livebrug og armeret med 76 semivægtede tangenter og et utal af funktioner. Lydene er både "akustiske" og elektroniske.

Designet ligger tæt op af den gamle Jupiter, men indmaden er helt anderledes. Den indeholder bl.a. Rolands såkaldte "Super Natural" lyde, har stor farvetouchscreen og en masse controllere.

Det er en protoype, der er på Frankfurt, så der går nogle måneder inden den kan fås i forretninger.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.