af Morten Fischer

En ganske lille stand som vækker særlig stor opmärksomhed i tromme- og slagtøjshallen i disse dage er Gigpig! Aarsagen: Et kasse-trommesæt på størrelse med to kasser øl. Ganske unikt og usædvanligt, må man sige.

Gigpig er udviklet af trommeslageren Kjell Andersson fra Sverige. Han var trät af altid at släbe grej naar han bare skulle ud at spille et mindre café-job eller lignende. Han var bekendt med den spanske cajun - en percussion träkasse til at spille paa, baade paa toppen og siderne.

Hvorfor saa ikke udvikle det til noget der mindede om et vestligt trommesät?, tänkte Andersson. Som sagt saa gjort, og lige netop nu er Gigpig paa vej i handlen. At dömme ud fra interessen her i Frankfurt, skal det nok blive en större succes end man umiddelbart kunne forestille sig. Saa lad os se om den ogsaa kommer til det danske marked?

Paa dette kasse-trommesät, der har faaet navnet Gigpig, er födderne, saa at sige, ogsaa kommet med i konceptet i form af stortromme og hihat med pedaler. Paa toppen af kassen er placeret to tammer og en lilletromme med siding der slaas til og fra i bunden af Gigpiggen. Alle trommer er nedsänket i boksen saa de er plane med kassens overflade. Paa siden sidder stortrommen og överst er hihatten monteret samt et par smaa bäkkener.

Man spiller paa den ved at have den mellem sine ben, og saa bare tromme som man plejer. Maalgruppen er trommeslagere der er trätte af at släbe grej, og som skal spille et mindre job paa en pub, café, teater eller maaske paa gaden!

Gigpig passer ogsaa lige ned i baggagerummet paa de fleste biler. Nemmere kan det vist ikke blive.

... han faar ikke längere ondt i ryggen af at släbe paa et tungt trommsät.

Foto: Morten Fischer

Stortrommepedalen gaar faktisk om hjörnet paa kassen saaledes at den slaar paa forsiden af trommesättet. Spöjst ser det ud.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.