af Nils Harbo

Winter NAMM Show i Anaheim, Californien åbner om få dage. Her får du en forsmag på nogle af de mange nyheder, der ventes at blive vist på årets første store musikevent.

En af nyhederne kommer fra PreSonus, der viser to nye rackmonterbare audiointerfaces, Studio 1810 og 1824.

Winter NAMM Show i Anaheim, Californien nærmer sig. Årets store musikevent åbner torsdag d. 25.1 og kører weekenden igennem. Verdens største musikfirmaer (og de mindste) samles her, hvor kun fagfolk har adgang, for at se det sidste nye inden for guitar, keyboards, trommer, hi-tech og DJ-teknologi.

Ikke mange informationer er sluppet ud på forhånd ved grejredaktionens deadline her få dage før messen åbner. Alligevel finder du herunder en liste af nyheder, der er pre-offentliggort. Du får også en masse rygter og leaks og dermed en lille forsmag på, hvad 2018 kan bringe af nye instrumenter og nyt udstyr.

PreSonus klar med to nye audiointerfaces

PreSonus har bekræftet, at de på NAMM vil vise to nye USB audio/MIDI audiointerfaces i 19” rack format. Med 24-bit, 192kHz opløsning og Prosonus’s sidste nye XMAX Klasse A premaps, rigtig mange kanaler og tilslutningsmuligheder er de to nye enheder i den proffe ende, men prisen ventes at lande i den meget budgetvenlige ende.

Nye Claretts fra Focusrite

Også Focusrite har nye audiointerfaces på bedding. Og måske får Focusrite bogstaveligt talt konkurrenterne til at se rødt? De fire nye røde Clarett-lydkort understøtter USB og ventes at blive prissat meget konkurrencedygtigt.

Universal Audio for nybegyndere

Også Universal Audio melder sig på lydkortbanen med Arrow, der er et nyt 2 x 4 desktop desktop audio interface, der skulle blive det hidtil mest prisvenlige interface fra den amerikanske producent, der er kendt for sin høje kvalitet.

Guitar fra Hendrix’s barndomshjem

En af de mere skæve NAMM-nyheder ventes at blive de nye Harmonic Hendrix Home Guitars, der er bygget af træ, bjærget fra Jimi Hendrixs barndomshjem i Seattle. Det er canadiske JOI Guitars, der i samarbejde med Authentic Hendrix annoncerer at de har fabrikeret 10 akustiske guitarer, bygget af træ, genudvundet fra soveværelse og stue i Jimis barndomshjem. Ryg og sider består af afrikansk blackwood, halsen er lavet af gulvplanker, mens båndmarkørerne startede deres liv som søm i gulvbrædderne.

Ny Line 6 HX Effect

Tilsyneladende er der en ny Line 6 HX effektprocessor på vej. Internationale grejmagasiner har opsnappet fotos af en ny pedal fra Line 6, der er ejet af Yamaha. Der er ingen ordentlige detaljer om den nye HX effektpedal, men den amerikanske kæde Guitar Center mener at pedalen indeholder over 100 Helix-effekter, hvoraf 6 kan bruges samtidig. Og pedalen ser ganske nydelig ud på billederne.

Behringer afslører nye analoge udgivelser

Behringers kommende Vocoder VC-340 ligner Rolands vintage Vocoder Plus VP-330. Der har også længe verseret rygter om en kommende Oberheim OB-Xa klon. Ifølge nylige udmeldinger fra chefen himself Uli Behringer, er der helt konkret noget på vej, der ligner kloninger af klassiske synths.
Og måske viser NAMM det næste skridt på vejen: Oberheim OB-Xa klon. Det er Behringers Midas-team i Manchester, Storbritannien, der ifølge Uli arbejder i fritiden på det nye projekt. Teamet består af synthnørder og superbegavede ingeniører - under ledelse af Rob Belcham. Det var også dem, der udviklede den succesfulde DeepMind12.

TC Electronics viser "Sonic Specialists"

TC Electronics fortsætter rækken af vintage-inspirerede effektpedaler og har bl.a. fire nye effektpedaler med på NAMM. De nye pedaler i Sonic Specialistst-serien hedder Drip Spring Reverb, Fluorescence Shimmer Reverb, Gauss Tape Echo og Vibraclone Rotary.

Rolands nye KC-keyboardforstærkere

Roland har lanceret updates i KC-serien, de populære keyboardforstærkere og er nu oppe på 6 nye modeller. De nye stærkere til keyboardspillere har bredspektret stereolyd, to-vejs højtalersystem med Rolands patenterede twin bass-reflex design, der giver ekstra power i de lave frekvenser og dermed især er velegnet til gengivelse af klaver. Serien starter nu ved KC-80 (50 watt) og ender med KC-990, der har 2 x 160 watt stereopower, to 12”-højtalere og indbyggede effekter som reverb, chorus, tremolo og rotary.

Boss Katana-Air: Trådløs forstærker

Katana-Air er den nyeste desktop guitarforstærker fra Boss. En helt trådløs forstærker i Katana-serien, der indeholder ret mange overraskende faciliteter.

Bitwig går 2.3

Med Bitwig Studio 2.3 leverer den berlinske softwareproducent en af de hidtil største updates af musiksoftwaren, der opnår større og større popularitet. Phase-4 er en ny fasemanipulations synthesizer, der kommer nye muligheder med time signatures og stacking af stemmer. Derudover byder Bitwig Studio 2.3 på nye lyde og store forbedringer med time strech via nye Elastique algoritmer leveret af zplane. Updaten kan opleves på NAMM, men er først klar til februar.

Ingen NAMM for Gibson

Efter et tumultarisk 2017 har Gibson bekræftet, at de ikke vil være at finde på NAMM 2018-showet i Anaheim. Firmaet viste i stedet sine produkter på CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas, der løb fra 9-12 januar.

Korg-rygter om Prologue

Det siges at Korg længe har arbejdet på en ny analog hybrid polyfonisk synthesizer, der får navnet Prologue. Den nye synthesizer skulle angiveligt få sin debut ved NAMM 2018, der åbner nu på torsdag.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.