af Nils Harbo

Fender præsenterer nye forstærkere i Super-Sonic serien med spændende features

Fenders nye Super Sonic 100 forstærker fås både i blond og sort/sølv.

Fenders Super-Sonic er kendt som proffe rørforstærkere til guitarister, der ønsker en let overstyret eller agressiv moderne high-gain-tone med Fender-touch. Nu kommer der nye større 100 watts modeller i form af combos, heads og kabinetter.

De nye modeller er stadig udstyret med en ”Vintage”-kanal (klassisk Fender-tone) og en ”Burn”-kanal (distortion). Jeg fik lejlighed til at se nærmere på forstærkerne på Frankfurt Musikmessen i foråret. Interessante detaljer er bl.a. den nye automatiske ”bias-kontrol”, hvor man kan styre rørene og personificere ydelsen på sine rør, fx så de er mere ”hotte” eller mere ”coole”. Bias-styringen sker helt uden brug af ekstra værktøj eller måleapparater.

En anden pudsig detalje er en dæmper-kontrol, placeret på bagsiden af kabinettet. Her kan man stille hvor stram højtalerpappet skal være. Man kan vælge “normal,” “loose” eller “tight” speakerresponse og dermed opnå grader af lyden, der rækker fra loose og varm til mere tight og stram lyd.

Disse faktorer, sammen med en ny ”Notch Tune Control”, der flytter lidt rundt på frekvenser og distortion i mellemområdet, har man fået mange nye muligheder for at skabe sin helt egen lyd efter egne preferencer. Forstærkerne leveres i enten klassisk sort/sølv eller det ikoniske 1961 blonde/oxblood-design. Begge versioner inkluderer elfenbensfarvede "radio"-knapper og Fenders særlige "script-logo" fra 1960-æraen.

Se også MUSIKERENs grej-tv med videoindslaget fra Frankfurt Musikmesse med de nye Fender Pawnshop guitarer:

Se Fenders nye guitarer

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.