af Nils Harbo

Folkmusic og mandolinspil er blevet rigtig populært og Fender annoncer nu en ny solid-body elektrisk mandolin med navnet Mando-Strat.

Fenders nye Mando Strat har moderne elektronik, men klassiske dyder, krop af elletræ, 13.78” scale, “C”-shaped ahornhals med 24-bånds rosewood gribebræt

Der er godt nyt til skæggede musikere og andre med hang til folk. Fender har nemlig åbnet en ny Acoustic Custom Shop, beliggende i Connecticut. De første modeller fra værkstedet er i Pro Custom og Collector Custom serien og inkluderer bl.a. den fornemme Pro Custom Kingman "C" Antigua Burst og Pro Custom Classic Koa Auditorium Cutaway. Desuden ser man tilbagekomsten af Pro Custom Newporter. Alle modeller er håndbyggede og kombinerer klassisk Fender-håndværk med nyeste teknologi.

Nyt fra elektrisk Custom Shop

Fenders elektriske Custom Shop har også et dusin nye guitarer og to nye basser i nyhedsposen. En af de mere opsigtsvækkende guitarer er en  relic-versionen af Ritchie Blackmores sorte Fender 69 Stratocaster, der er en eksakt kopi Blackmores guitar, som han spillede på i Deep Purples gennembrudsår i de tidlige 70’ere.
Andre spændende udgivelser fra Fenders Custom Shop inkluderer Custom Deluxe Stratocaster, 2013 Custom Deluxe Telecaster, 2013 Closet Classic Stratocaster Pro, 2013 Closet Classic Telecaster Pro, 2013 Closet Classic Precision Bass Pro, 1972 Closet Classic Telecaster Custom, 1951 Relic Precision Bass, 1952 Relic Telecaster, 1956 Relic Stratocaster og en 1959 Relic Esquire.

Ny el-mandolin, bygget med originalt værktøj

Folkmusic og mandolinspil er blevet rigtig populært og Fender annoncerede allerede på NAMM 2013 en ny solid-body elektrisk mandolin med navnet Mando-Strat. Mandolinen er lavet på de originale maskiner, der i 50’erne blev brugt til at fremstille Fenders el-mandoliner. Kroppen er af elletræ og mandolinen er vel halv rock og halv folk, til en pris, der ventes at lande på under 3.000 kr.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.