af Nils Harbo

Det amerikanske trommefirma DW (Drummers Workshop) er blandt trommeslagere kendt for deres kvalitet og specielle sammensætning af trommesæt, hvor kedlerne er udvalgt og stemt i bestemte toner. MUSIKERENs grejredaktion har været på besøg med et tv-hold på fabrikken i Oxnard, i det sydlige Californien og fået et nærmere kig bag kulisserne. Vi taler med de ansatte og får indblik i den omhyggelige og omstændige produktion af trommesæt, der regnes for at være høj kvalitet - og også koster derefter.

DW Drums: Ahorntrommer og løgmarker

Det amerikanske trommefirma DW (Drummers Workshop) er stiftet af trommeslageren Don Lombardi som 26-årig i 1972. Egentlig startede han med at undervise trommeelever, men ret hurtigt begyndte han at designe trommer og trommedele. I dag er firmaet stort, har 200 ansatte og der færddiggøres ca. 25 trommesæt hver dag på fabrikken.

DW står også bag mærkerne Gon Bops (congas og percussion) og Pacific (billigere trommer, fremstillet i østen).

DW Drums også meget intenst med pedaler og beslægtet hardware – se indslaget, hvor princippet bag de innovative Flex Tech-pedaler afsløres.

Stortrommen gøres klar til stemning

Foto: Morten Fischer

Stem stortrommen i G

DW er blandt trommeslagere kendt for deres kvalitet og specielle sammensætning af trommesæt, hvor kedlerne er specielt udvalgt og stemt i bestemte toner.

I tv-indslaget vises mere om principperne bag fremstillingen af de specielle kedler, bl.a om ”the sweet spot”, hvor der inde i kedlen står hvilken tone, kedlen er stemt i.

Vi møder også manden, der stemmer stortrommer dagen lang, uden at være trommeslager.

Lysmåling af trommen

Foto: Morten Fischer

Med en speciel teknik - der tændes blot en arkitektlampe inde i kedlen - afsløres det om kedlen er skæv i bunden.

Et sidste tjek, inden trommerne forlader Oxnard

Foto: Morten Fischer

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.