af Nils Harbo

Flere internationale navne, bl.a Alicia Keys, Metallica og Paramore har fået øjnene op for danske DPA Microphones

Mick Hughes er cheflydmand for Metallica, her står han med DPAs d:vote 4099 ved Lars Ulrichs trommesæt

Alicia Keys, Paramore og Metallica melder sig nu ind som artister, der bruger DPA-mikrofoner.

Samtidig er DPA godt i gang med ”d:brande” mikrofonlinjen. Senest har man omdøbt miniature headset-mikrofonerne 4066 og 4088, så de er med i d:fine familien. Surroundmikrofonerne hedder nu d:mension, miniaturemikrofonerne hedder d:screet, mens de nye ”recording” mikrofoner hedder d:dicate.

Metallica og d:vote

Mick Hughes, der er FOH for Metallica, er skiftet til DPAs d:vote 4099 instrumentmikrofon efter at han har indset, at de sagtnes kan håndtere Lars Ulrichs lydtryk fra trommerne.

”Efter 30 år med Metallica og 15 år med et andet mikrofonfirma, er jeg endelig overbevist om at DPA er det rette valg”, siger ”Big Mick”, der skiftede i forbindelse med indspilningerne til Metallicas 3D film ”Through the Never”. DPAs d:vote 4099 bliver brugt til at fange lyden fra Lars Ulrichs bækkener og tammer.

Alicia og Ann bruger d:dicate

Alicia Keys tekniske højre hånd er er Ann Mincieli, der i sit ”Jungle City Studios” i New York og under livekoncerter er begyndt at bruge DPAs d:dicate mikrofon.
”Jeg har brugt DPA gennem flere år”, fortæller Mincieli, ”bl.a. 4023 Compact Cardioid, 4011A Cardioid og 4006 Omnidirectional. Vi er godt tilfredse med pianolyden gennem DPAs 4023, selv med lukket låg er lyden fornem og så kan vi skjule kablerne”, lyder det fra Mincieli.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.