af Nils Harbo

Danske DPA Microphones har spillet en vigtig rolle ved tilblivelsen af en ny amerikansk to-timers dokumentarfilm med musik af Pat Metheny

Der er over 30 naturparker i Californien, alle med et rigt dyreliv

DPAs d:mension 5100 er et surround mikrofonsæt og det blev flittigt brugt ved optagelserne af filmen, der har titlen "Becoming California".

Filmen skildrer Californiens natur og de storslåede nationalparker i den solrige stat.
Pat Metheny har skrevet underlægningsmusikken og skuespillerinden Jane Fonda har leveret speak til filmen.

Produktionens tonemester Timothy O’Malley valgte DPA mikrofonen d:mension 5100 Mobile Surround Microphone til at optage filmens mange naturlyde.

Naturlyde i træerne

”Det var jo ikke dialog, der skulle optages, men naturlyde,” forklarer O’Malley. ”Så d:mension 5100 blev brugt til at optage omgivelser i naturen, lige fra fuglelyde i luften til søelefanter ved havet. Sådan noget som at optage vindsus i træerne er svært, men 5100 klarede opgaven helt fantastisk”.

Sættet består af fem mikrofoner med nogle af DPAs bedste kapsler med kuglekarakteristik, der er parret sammen til fem kanals surround og specielt velegnet til optagelse af fx sportsbegivenheder og dokumentarprogrammer.

”Becoming California” er sponsoreret af The California Environmental Legacy Project. Der er over 30 naturparker i Californien, så det tog over et år at optage filmen.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.