af Nils Harbo

DPA har to nye mikrofonmodeller på vej

DPAs twin diaphragm-kapsler bygger bro mellem miniaturemikrofon og "Reference Standard" kapslerne og kan kombineres på flere måder.

Danske DPA Microphones har godt gang i produktionen. Der er løbende føjet nye modeller til den vellydende 4099 “clips”-serie, den praktiske instrumentmikrofon, der nu er kommet i mange udgaver til optagelse og (måske mest) til forstærkning af akustiske instrumenter i live-situationer.
Udover de første til blæseinstrumenter og guitar, er der nu kommet monteringsbøjler og tilbehør, der målretter mikrofonen til kontrabass, cello, mandolin, dobro og senest 4099D til trommer.

4099-serien findes bl.a. til guitar.


Fra hovedkvarteret i Allerød, fortæller DPA's Ara Manager Bo Brinck, at der i løbet af foråret kommer de to nye medlemmer af Reference Standard-familien:
DPA 2006 kuglemikrofon og DPA 2011 nyremikrofon. De er udstyret med de banebrydende twin diaphragm-kapsler, som bygger bro mellem markedets bedste miniaturemikrofon og de ultimative Reference Standard-kapsler.

Kombineret med tre nye preamps er systemet meget fleksibelt. En hvilken som helst kapsel i serien kan ændres til en ny konfiguration ved at kombinere den med en af de tre nye forforstærkere, der har fået rigtig gode specifikationer.
Ifølge Bo Brinck er det fælles for forstærkerne, at der er  er fokus på god lyd og afvisning af støj og  med den nye Reference Standard-serie er man sikker på op til 120 dB dynamikområde, markedets bedste off-axis egenskaber og krystalklar lyd.

DPAs Reference Standard-familie får to nye medlemmer

www.dpamicrophones.dk

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.