af Nils Harbo

Cioks, der producerer strømforsyninger til guitarister, fejrer snart 20-års jubilæum

Poul Cioks kan snart fejre 20 års jubilæum i musikelektronikbranchen. På sin 18-års fødselsdag d. 23. november i 1991 stiftede Poul Cioks nemlig sit firma og har siden fremstillet strømforsyninger af meget høj kvalitet.
Det kan jeg personligt bekræfte. Jeg købte nemlig en af hans første strømforsyninger i sin tid, kaldet ”Baby” og den står stadig i mit studie og kører upåklageligt, mens den i næsten to årtier har leveret stabil strøm.

Poul Cioks startede selv som guitarist, med interesse for elektronikken og lavede sin første strømforsyning for selv at få ordentlig strøm til sine guitarpedaler. Han fuldførte senere en elektronikingeniøruddannelse og har også arbejdet for bl.a. Siemens og Bang & Olufsen, før han i 2003 satsede 100% på sit eget firma.

Cioks strømforsyninger eksporteres til en stribe lande, især i Vesteuropa og han har også leveret strøm til de danske pedalfabrikanter Carl Martin og T-Rex og TC Electronics. Cioks har hovedkvarter i Gentofte og laver også stik og kabler og en ”standard”-adapterserie med navne som Big John, Power Bitch og Baby2. Den professionelle serie har navne som DC10, AC10 og TC 10.

Den nyeste strømforsyning har fået et lidt mere opsigtsvækkende navn, nemlig Pussy Power.
Det er en professionel, dedikeret multi-output strømforsyning med 10 regulerede og filtrerede DC-outputs, konfigureret i 8 isolerede sektioner. Med en samlet kraft på 1.600 mA er pedalen en perfekt løsning til større rigs og Pussy kan levere Power til fx TC Electronics Nova og Eventides Factor. 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.