af Nils Harbo

Thomas Skarby laver lyd, der imponerer verden over

Thomas Hansen Skarby er en dansk bassist og lyddesigner, der via sit firma Scarbee producerer lydbiblioteker, VST-instrumenter og softsynths til hele verden.

En håndledsskade tvang ham i 1996 fra et aktivt musikerliv, i stedet begyndte han fra sin base i Holbæk at arbejde med sampling af bas og andre instrumenter.

Vi mødte Thomas på NAMM, hvor han promotede sit nye produkt Vintage Keyboard Collection, et VST-instrument der afvikles via Steinbergs Halion-sampler. ”Der er stigende interesse for softinstrumenter, efterhånden som det bliver sværere og svære at skaffe reservedele til de originale vintageinstrumenter”, forklarer Skarby, der bl.a. har leveret lyden af et autentisk Rhodes Stage Piano MK1 73, et Wurlitzer A200 elpiano og to Hohner pianoer (Clavinet D6 og Pianet N) i sin nye VST-samling.

Nyt fra Scarbee: Vintage Keyboard Collection

Foto: Scarbee.com

Skarby er kendt som perfektionist og en meget grundig person, der sætter en ære i at håndværket er i orden og i mindre grad lægger vægt på de økonomiske aspekter.

Det tog ham således 9 måneder at klargøre og fintrimme Rhodes-pianoet, inden det var klar til omfattende sampling, der indgår i det 3 GB store Rhodes-bibliotek. Lydene blev både samplet direkte inde fra pianoet og gennem tonekontrollerne. Resultatet er heller ikke udeblevet, overalt imponeres man over danskerens autentiske Rhodes-lyd.

”Her i LA er de begejstrede for min Rhodes-lyd. Jeg hørte om en musiker, der var i studiet her for at indspille med sit velholdte Rhodes-piano. Mit i soloen knak det midterste C. Gode råd var dyre, men han valgte at færdiggøre soloen med et ScarbeeRhodes –og ingen kunne høre forskel!” bedyrer Thomas Hansen Skarby, inden han vender tilbage på den travle stand for at demonstrere sine lyde. Blandt prominente Scarbee-brugere er George Duke, Steve Levine og Otmaro Ruiz. Den nye Vintage Keyboard Collection koster omkring 3.000 kr.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.