af Nils Harbo

Den hårdtslående danske rockgruppe spiller højt, men er meget tilfredse med deres nye DPA-mikrofoner

Forsanger Jesper Binzer giver den gas med en DPA d:facto vokalmikrfon

Den danske rockgruppe D-A-D har turneret det meste af sommeren og bl.a. spillet i USA, Kina og Skandinavien.
Bandet er begyndt at bruge de danske DPA-mikrofoner, selvom DPAs mikrofoner i mange år mest har haft et godt renomme i ”finere” musikerkredse, som fx blandt jazzmusikere.

Men DPAs mikrofoner kan også bruges til hårdtslående rock.

Det er D-A-D’s lydmand, Rune Slot, der har indført DPA-mikrofoner i live-setuppet: 
"DPA's d:facto vokalmikrofoner er virkelig gode til at isolere vokalen, og de er også rigtig gode til at få masser af tæsk," siger Slot. "Drengene kan godt lide at "æde" deres mikrofoner, men d:facto vokalmikrofonen klarer det glimrende og leverer stadig en meget klar og kraftfuld lyd. Det er ikke jazz - det er meget Rock and Roll", siger Slot.

Klar trommelyd

På Laust Sonnes lilletromme bruger han en kombination af en DPA d:dicate 2011C Twin Diaphragm nyremikrofon og en DPA d:vote 4099 instrumentmikrofon, hvor førstnævnte placeres lige over lilletrommen og sidstnævnte under den. d:vote 4099. Instrumentmikrofonen bruges også til toms, hi-hat og bækkener, med forstærkning fra en DPA d:dicate 4011 Kompakt Nyremikrofon, der er placeret under bækkenerne.

"Jeg har også brugt DPA 2011C mikrofoner til at indfange Jacob Binzers leadguitar,” forklarer Slot. ”Han har to kabinetter, der giver en fantastisk kombination af en ’clean’ og ’dirty’ lyd, så jeg har placeret 2011C mikrofoner ca. 12 cm fra hver af højttalerne, hvor mikrofonerne fungerer glimrende. "

d:facto frontvokal

Forsanger Jesper Binzer bruger et Wisycom trådløst system og Rune Slot har udstyret det med en DPA d:facto vokalmikrofonkapsel."Det er en fantastisk lydende kapsel, der virkelig griber al spyt og energi fra Jespers præstation. Selv når han synger fra siden af, fanger mikrofonen lyden og blander det ind i mixet," siger Slot og tilføjer: "Med et så kraftfuldt band som D-A-D, er det vigtigt at vokalen høres tydeligt i mixet og i første omgang troede jeg, det måske ikke ville være muligt med en kondensatormikrofonskapsel".

"Jeg var virkelig overrasket, da jeg prøvede den første gang fordi man som regel får feedback-problemer med kondensatormikrofoner, især i de høje frekvensområde. Men med d:facto’en var det ikke et problem. Den gør, hvad den skal, og der er meget få forstyrrelser fra resten af bandet, selvom de spiller sindssygt højt."

Slot bruger også d:facto vokalmikrofonen til backingvokal, hvor Jesper Binzer, Stig Pedersen og Laust Sonne alle synger i en d:facto på kabel.

D-A-D og DPA kan næste gang opleves til Fyrværkerifestival i Bjerringbro lørdag d. 31.8

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.