af Nils Harbo

Vild weekend i guitarens tegn - se billedreportagen

Guitaristen Søren Reiff er på guitarshow for at møde alle sine elever, kunder og følgere på Reiffs Guitar Camps og YouTube kanal (Foto: Nils Harbo).

For 14. år i træk var der guitarshow for alle guitar og basnørderne i weekenden 6.-7. oktober. Fra den beskedne start i Svendborg under navnet "Guitar Vintage Show" er showet nu flyttet til København og har skiftet navn til "Copenhagen Guitar Show".
Årets show var velbesøgt og der var mange fantastiske clinics med bl.a. Dizzy Miss Lizzy, Jakob Hansen, Martin Taylor, Pelle Holmberg og Kasper Falkenberg.

Der blev nørdet, spillet, set og rørt og solgt en el- og akustiske guitarer, basser, forstærkere, pedaler, mandoliner og banjoer. 
Hvor der førhen var en lidt andægtig stemning og mange private udstillere, der solgte ud af deres kostbare vintageinstrumenter, har showet nu udviklet sig til en boblende begivenhed, der mere har karakter af musikmesse.

Grejredaktionen var med på showet - se billeder fra begivenheden her på siden.

Pedalnørderi

Hans Egestorp fra Roland (tv) får sig en snak om Boss-pedaler med guitarist/entertainer Bertel Abildgaard. (Foto: Nils Harbo)

I 1978 lancerede Boss en forvrængerpedal, der hed OD-1. Hvor man førhen kun havde set fuzz-pedaler, lancerede japanerne nu mere mild forvrængning i et nyt stykke design: den kompakte Boss-pedal.

Pedalerne blev en gigantisk succes og i år fejres 40-års jubilæet, bl.a. med genudgivelse af legendariske modeller i særlige Limited Edition udgaver.
På Rolands stand kunne man se en lang række af de mange Boss-pedaler.

Mere frihed på scenen

Michael Engel styrer her en AXE fra Fractal Audio og kan styre forvrængning m.v. fra en tonekontrol på guitaren (Foto: Nils Harbo)

Guitaristen Michael Engel er ingeniør og hjernen bag Noatronic.

Under sloganet "Onboard Expression" har han udviklet en interessant ny måde at flytte mere kontrol ind i guitaren.

Noatronic-systemet består af en lille controller, som erstatter en eksisterende controller i guitaren (det kan fx være den midterste tonekontrol på en Stratocaster) og en modtager, som guitaren forbindes gennem. Med den patenterede teknologi gives der mulighed for transmission af både styresignal og lydsignal gennem et stereo (TRS) jack-kabel, uden at skulle ændre i guitarens konstruktion eller æstetik. Der kræves heller ingen batterier i guitaren.

Med den indbyggede kontrolfunktion kan man nu styre sin amp, som fx Line & Helix eller en Kemper. Man kan undvære pedaler på scenen og stå "nøgen" foran sit publikum, med kun en guitar. En trend, som iøvrigt bliver større og større.

Guitarsignalet kan by-passes direkte inde i modtageren, hvilket opretholder fantastisk lyd uden tab. Modtageren kommunikerer med de fleste enheder med enten expression, switch eller MIDI-input.

Det er kun få år siden Michael Engel har udviklet sit produkt, der bl.a. har været vist på Summer NAMM 2018.

dgange.

Cigarkasse-guitarer med autentisk lyd

Guitarerne sælges til særdeles rimelige intropriser og Peter van Drongelen kan da heller ikke følge med efterspørgslen. (Foto: Nils Harbo)

Peter van Drongelen fra Vordingborg bygger guitarer ud af cigarkasser. Med tre strenge på og pickup emmer lyden af bluegrass og old school blues.

Han bygger også forstærkere og andre brugsgenstande af usædvanlige grundmaterialer.
Til guitarerne kan kunden selv vælge cigarkassen, der findes i forskellige sydamerikanske varianter. Men der er ventetid på guitarerne, da Peter ikke kan følge med efterspørgslen.

DMF på guitarshow

Her får faglig sekretær i DMF Lasse Fischer (tv.) sig en snak med bassisten Jakob Schantz. De to spiller også sammen i bandet Jonesey (Foto: Nils Harbo).

Dansk Musiker Forbund var også på Copenhagen Guitarshow, bl.a. for at fortælle om forbundets gode forsikringsløsning, hvor guitarer og basser erstattes omgående ved tyveri, hærværk eller anden beskadigelse under transport og koncerter.

Morten Dybdahl Larsen og hans firma Audiosupport står for import af Italia guitarer, der har stærk "vintage vibe" i design og lyd (Foto: Nils Harbo)

Morten Dybdahl Larsen fra Audiosupport er på Copenhagen Guitar Show og har medbragt en stribe guitarer og basser. Bl.a. denne Italia Rimini Honey Sunburst bas i Rickenbacker-stil. der kunne fås for 6.799 på showet.

Rimini basser udmærker sig bl.a. med to mini humbuckers, der giver en felksibel og detaljerig low-end, der også skyldes den måde de akustiske kamre inde i bassen er bygget. Desuden vejer bassen ikke særlig meget.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.