af Nils Harbo

Cloud Microphones står bag en praktisk preamp, der hjælper lyden frem i bl.a ribbonmikrofoner; også kaldet båndmikrofoner

Cloudlifter CL-ZI har variabel impedanskontrol og er derfor meget fleksibel

Problemet med ribbonmikrofoner er at de har et meget lavt output.
Cloud Microphones, der er mest kendt for deres ribbonmikrofoner med vintage RCA look, har derfor konstrueret Cloudlifter, der gør noget ved problemet.

Den mindste model, Cloudlifter CL-1 Mic Activator, er en pre-preamp, der leverer 25db ren gain til passive mikrofoner. Preampen kan derfor i pricippet også bruges til at løfte outputtet fra dynamiske mikrofoner som fx SM58 og SM57 fra Shure.

Lange XLR-kabler med støvet lyd

Cloudlifter er en nem og kompakt løsning af lydproblemer på farten eller i studiet. Den er designet til alle passive mikrofoner og tilsluttes en standard mikrofonindgang med phantompower. Man opnår et klart bedre signal, fx hvis der bruges lange XLR kabler, der jo giver lydtab.  Ideel til live, studie og broadcastbrug.

Cloudlifter findes i fire forskellige udgaver og priserne starter ved cirka 1.400 kr

Den største model CL-Z giver dig alle fordelene fra den originale Cloudlifter, men føjer variabel impedanskontrol med i pakken. I alt er der 7 forskellige impedans-niveauer at lege med, og de spænder lige fra 150 ohm til 15 kohm.
Dertil kommer to High-Pass filter settings, som sammen med den variable impedans-vælger, giver en bred lydpalette at arbejde med.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.