af Nils Harbo

Robert Godin delte gavmildt ud af sin store viden om guitarer og guitarbygning, da SC Sound og MUSIKEREN var vært ved en spændende clinic på ArtLab

Robert Godin fortalte engageret om sine guitarer. Foto: Torben Kruse

Canadiske Robert Godin åbnede sin første lille guitarshop i Montreal for 40 år siden. Siden voksede firmaet og Robert Godin er i dag manden bag guitarmærker som Godin, Norman, Art & Lutherie og La Patrie.

Han besøgte ArtLab i København mandag d. 30. juni og en stribe interesserede musikere dukkede op for at møde guitarbyggeren, der i dag nærmest er gået på pension; men alligevel ihærdigt arbejder for Godin Guitars, bl.a. ved at være hovedpersonen i en række clinics.

På den varme sommeraften dukkede også en del af Godins forhandlere op, de musikforretninger, hvor man kan købe de canadiske kvalitetsguitarer.

Det viser sig, at Godin er en mand med stor passion og stædig tro på, at selv de mindste detaljer kan få betydning, når det perfekte instrument skal designes.

Han fortalte engageret om de mange prøvelser og eksperimenter og også om glæde ved at gå en tur i Københavns gader og møde en gademusikant, der spiller på et af hans instrumenter.

Arrangøren SC Sound havde opstillet en række guitarer, som blev prøvet og spillet på efter Godins clinic.

Klassisk nylonlyd

En af de fremmødte, den klassiske guitarist Lasse Berg Pedersen, var imponeret.

"Jeg spiller også rockmusik og holder af at spille med nylonstrenge. Med feedback er altid er problem, når mine medmusikanter, især bassister, spiller højt", fortalte Lasse Berg, der er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

"Godins guitarer har tilsyneladende løst problemet og lyder godt", sagde Lasse Berg, der fik tilbudt at låne guitarerne med hjem, så han i ro og mag kunne vælge netop hans model.

Og Lasse Berg fik også et par gode råd med på vejen af manden, der havde designet hans guitar.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.