af Nils Harbo

Med det nye RoomMatch-system laver Bose en stor satsning inden for PA og installation

Boses nye array-system trækkes af den nye PM8500 powerforstærker

Bose Professional Systems Division har allerede fra foråret kørt pr for et epokegørende nyt lydsystem til faste installationer på koncertsteder, arenaer, teatre og lignende. Systemet kaldes RoomMatch og kan nu endelig fås via Bose-forhandlere verden over.

Der er tale om en ny serie af array-modul-højttalere med en tilhørende PowerMatch PM8500 konfigurerbar professionel effektforstærker. Ved hjælp af Boses nye teknologier giver det nye system lydfolk en hidtil uset skalerbarhed og konfigurerbarhed til spillestederne og koncertsale. Boses marketingafdeling mener, at med det nye koncept kan koncertlyd blive leveret mere konsekvent og effektivt, uanset rumstørrelse, form eller akustiske egenskaber. "Vores ingeniører har udfordret den konventionelle tænken for både højttaler og forstærkerdesign," siger Akira Mochimaru, der er general manager for Bose Professional Systems Division. "Resultatet giver branchen en ny tilgang og lader lyddesignere og integratorer opfylde de akustiske udfordringer i forbindelse med fastinstallation med meget mere fleksibilitet og langt færre kompromisser”.

RoomMatch-modulerne overvinder de akustiske begrænsninger i ydelsen fra konventionelle line-arrays og point source-højttalere. De fås i 15 forskellige dækningsmønstre og kan bruges alene eller sammen med andre RoomMatch-moduler til at danne Progressive Directivity Arrays - en ny kategori af buede arrays fra Bose, hvor hver enhed optræder som en enkelthøjttaler for at sikre optimal lyddækning inden for et bestemt lytteområde. Lydfolk kan styre lydstyrken og det nøjagtige Sound Pressure Level (SPL) ved hjælp af de nye arrays og en teknologi opfundet af Bose, der kaldes Continuous Arc Diffraktion-Slot (CADS) manifold - den første i branchen, som giver interferens-fri akustisk opsummering af seks kompressiondrivere og evnen til at definere præcist lodret dækning mellem 0 og 60 grader i hvert RoomMatch-modul. Modulerne trækkes af en PowerMatch konfigurerbar professional effektforstærker PM 8500, der er designet til at arbejde med både RoomMatch arrays og andre professionelle højttalere og kan fordele sin 4000W nominel effekt mellem to og otte kanaler.

 

Bose RoomMatch: Her er otte moduler af Boses Progressive Directivity Array sat sammen.

Bose

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.